Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Lorem ipsum.


 

Collenteur, Geurt, Duijvendak, Maarten, Paping, Richard, Vries, Hanneke de - Groninger historische reeks nr 40: Stad en Regio

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Collenteur, Geurt, Duijvendak, Maarten, Paping, Richard, Vries, Hanneke de - Groninger historische reeks nr 40: Stad en Regio
Schrijver: Collenteur, Geurt, Duijvendak, Maarten, Paping, Richard, Vries, Hanneke de
Titel: Groninger historische reeks nr 40: Stad en Regio
ISBN: 9789023246114
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Bijzonderheid: 2010, 423pp, Gebonden, hardcover. Nieuw, gesealed.
Prijs: € 15,00
€ 4,25
Meer info Deze bundel bevat historische opstellen over actuele vraagstukken. Spanningen tussen stad en omgeving bestaan ook in onze moderne tijd. Een historisch perspectief daarop toont niet alleen een rijkdom aan variatie, maar verbreedt bovendien onze visie op de hedendaagse samenleving.
De artikelen vormen een eerbewijs aan de ­historicus professor Pim Kooij. Als geen ander in Nederland heeft hij de afgelopen veertig jaar op inspirerende wijze richting gegeven aan het historisch onderzoek naar de relaties tussen stad en regio.

Op de omslag de tramlijnen 1 en 3 voor het hoofdstation te Groningen in 1943. Tramlijn 1 reed langs de Hereweg naar de rand van de stad en lijn 3 naar de Grote Markt. Aan de nummers op de wagens is te zien dat deze trams in 1909 aan de stad werden geleverd. De latere architect Piet Reijenga (1919-2002) maakte tijdens de oorlog een serie gouaches van speciale plekken in Groningen en omgeving (in particulier bezit).

De bijdragen in deze bundel zijn geschreven door collega's en promovendi van ­professor Pim Kooij. Zij laten zien hoe veelzijdig het historisch onderzoek naar stad en regio is. Vooral Noord-Nederland, en in het ­bijzonder Groningen, vormt het onderwerp van de ­meeste bijdragen. Maar ook verder weg gelegen streken komen aan bod. De opstellen ­starten soms in de stad, soms op het platteland of behandelen juist het verkeer tussen stad en omgeving. Voor deze bundel geldt het motto van Kooij's benadering, dat waar de stad centraal staat, de groene geschiedenis nooit ver weg is.
Boek bekijken