Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel NaturalHistoryBooks.


 

Doesburg, Jan van & Biemen, Hans van - BAMBOE Een Verrassende Plant in uw Tuin - In zeer goede staat!

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Doesburg, Jan van & Biemen, Hans van - BAMBOE Een Verrassende Plant in uw Tuin - In zeer goede staat!
Schrijver: Doesburg, Jan van & Biemen, Hans van
Titel: BAMBOE Een Verrassende Plant in uw Tuin - In zeer goede staat!
ISBN:
Uitgever: Zoemer & Keuning - Ede 1992
Bijzonderheid: 1992, 128 blz., illustr. in kleur, pb ca. 23x15cm., reeks Groen Boekerij, In zeer goede staat!
Prijs: € 7,50
€ 4,50
Meer info Beschrijving
Jan van Doesburg & Hans van Biemen. BAMBOE - EEN VERRASSENDE PLANT IN UW TUIN -, 128 blz., rijk geillustreerd met fraaie foto's in kleur, pb ca. 23x15cm., reeks Groen Boekerij, Zomer & Keuning, Ede 1992. Hoekje rechts onder voorzijde licht kreukje, verder in perfecte - zeer goede - staat! Kzw8/+

Samenvatting: Bamboe is een plant die razend snel stijgt in populariteit. Logisch, want wie wil er niet van die sierlijke altijd groen blijvende planten in de tuin die zulke verrassende effecten geven. Er is onder tuinliefhebbers echter weinig bekend over bamboe, en over de goede overlevingskansen die deze exoten in ons land hebben.
In dit boek wordt ingegaan op de geschiedenis en cultuur van bamboe en op de botanische karakteristieken die deze plant heeft. Niet minder dan 42 in ons land winterharde soorten worden uitgebreid beschreven. Schitterende tekeningen en foto's maken duidelijk waarom bamboe zo verrassend is. Informatie over de aanschaf, het aanplanten, de verzorging en de toepassing in de tuin maken dit boek compleet.
Bamboe: de tuinplantenontdekking van de jaren negentig!

Recensie: Na 'Bamboe' van W.J.M. Sterke (a.i. 92-06-374-8), een privé-uitgave, is dit de eerste Nederlandse handelseditie over bamboes. Ze ziet er beduidend aantrekkelijker uit dan de eerstgenoemde uitgave, hetgeen blijkt uit de mooie, duidelijke tekeningen en de kleurenfoto's. Ook is ze vlotter geschreven, wat zeker geldt voor het hoofdstuk over geschiedenis en kultuur. De beschrijvingen van 42 winterharde, bladhoudende bamboes, die naar geslacht geordend werden, zijn uitgebreid genoeg. Te meer omdat hierop algemene richtlijnen voor de teelt en toepassing volgen, waaruit duidelijk de ruim 10-jarige ervaring van beide auteurs blijkt. Al hun bamboes zijn in Nederland verkrijgbaar. De tabellen m.b.t. hoogte, lichtbehoefte en toepassing zijn handig. Dit geldt ook voor het register op Latijnse naam (inklusief synoniemen) en het overzicht van Japanse namen. Geschikt voor beginnende en gevorderde liefhebbers van bamboe.
(Biblion recensie, J.A.W.M. Swinkels.)
Boek bekijken