Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ProvHof.


 

Waals, Fransje W. van der - Sex differences in benzodiazepine use.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Waals, Fransje W. van der - Sex differences in benzodiazepine use.
Schrijver: Waals, Fransje W. van der
Titel: Sex differences in benzodiazepine use.
ISBN: 9789090088235
Uitgever: Waals, F.W. Van Der
Bijzonderheid: 1995, paperback, 167 pag. Proefschrift Universiteit van Amsterdam, 24 november 1995. Inclusief vel met stellingen.
Prijs: € 5,00
€ 4,25
Meer info Hoe komt het dat vrouwen vaker benzodiazepinen gebruiken dan mannen en ook nog vaker chronisch? Een aantal potentiële verklaringen wordt in dit boek op steekhoudendheid onderzocht. De onderzoekster maakt hierbij gebruik van de databestanden van het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Eerstelijnsgezondheidszorg en van het Ziekenfonds Amsterdam en Omstreken. De eerste hoofdstukken in het proefschrift richten zich vooral op de patiënten, hun klachten, diagnosen en benzodiazepinegebruik en in de laatste hoofdstukken wordt gekeken naar de huisartsen en hun voorschrijfgedrag. Vrouwen ouder dan 65 jaar kregen bijna twee keer zo vaak benzodiazepinen voorgeschreven als mannen en hadden vaker klachten als angst en slapeloosheid. Huisartsen stelden bij vrouwen ook vaker de diagnose ‘angst- en slaapstoornissen’. In deze situatie grepen vrouwelijke huisartsen bij hun vrouwelijke patiënten minder vaak naar het recept dan hun mannelijke collega's. Dezen op hun beurt deden precies hetzelfde bij hun mannelijke patiënten: meer praten en minder pillen.

Er valt nog veel meer te lezen in dit mooie proefschrift: aanbevolen.
Boek bekijken

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

VAN 18 MEI T/M 1 JUNI VERBLIJF IK ELDERS. ZAL WEL (VERTRAAGD) REAGEREN, MAAR KAN VANAF 3 JUNI PAS WEER VERZENDEN.
BIJ BESTELLING VAN UITVERKOOPBOEKEN VAN 1,00 TOT 2,00 EURO VERZEND IK PAS BIJ EEN BESTELLING VANAF TOTAAL € 5,00. SUPERGROTE BESTELLINGEN LIEVER OPHALEN.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.