Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Plomp, Reinier: - Early French Pendulum Clocks, 1658-1700 known as Pendules Religieuses.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Plomp, Reinier: - Early French Pendulum Clocks, 1658-1700 known as Pendules Religieuses.
Schrijver: Plomp, Reinier:
Titel: Early French Pendulum Clocks, 1658-1700 known as Pendules Religieuses.
ISBN:
Uitgever: Reinier Plomp
Bijzonderheid: Reprint 2017 of original edition 2009 (23 x 30 cm), 120 pp. English text, 229 colour ills., clothbound/ dustwrappers.
Prijs: € 42,50
Meer info Na een eerste hoofdstuk met gegevens over de klokkenmakers die in Parijs vanaf de introductie van het slingeruurwerk tot ca. 1700 hebben gewerkt, wordt in de volgende vier hoofdstukken per periode van tien jaar de ontwikkeling van de vroege Franse slingerklokken beschreven en in ruime mate met vele afbeeldingen toegelicht. De eerste zeer eenvoudige uitvoering van op de klokken van Salomon Coster in Den Haag gebaseerde uurwerken en kasten werd spoedig opgevolgd door klokken met meer geavanceerde uurwerken en fraaiere kasten, met als hoogtepunt de met 'boulle' marqueterie uitgevoerde klokken die vanaf ca. 1675 werden gemaakt. Hierbij wordt ruime aandacht gegeven aan de rol van André-Charles Boulle zelf. Aangetoond wordt dat de prachtige met koper, tin, ebbenhout en schildpad ingelegde kasten van de 1680er jaren aan het atelier van deze beroemde meubelmaker mogen worden toegeschreven. Verschenen in een gelimiteerde oplage.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.