Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

VELDE Henry - Velde, Ronny Van de & Xavier Tricot: - Henry van de Velde. The Complete Paintings and Drawings.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: VELDE Henry -  Velde, Ronny Van de &  Xavier Tricot: - Henry van de Velde.  The Complete Paintings and Drawings.
Schrijver: VELDE Henry - Velde, Ronny Van de & Xavier Tricot:
Titel: Henry van de Velde. The Complete Paintings and Drawings.
ISBN:
Uitgever: uitgever
Bijzonderheid: 08 2021, (24,5 x 32,5 cm), 416 pp. English text and numerous ills., hardcover.
Prijs: € 77,00
Meer info Henry van de Velde (1863–1957) wordt beschouwd als een van de pioniers van de moderne architectuur maar is heel wat minder bekend als schilder en tekenaar. Nochtans was hij een talentvol beeldend kunstenaar; vooral zijn tekeningen getuigen van grote originaliteit en oprechtheid. Tien jaar na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (1880–1883), ruilt hij de schilderkunst in voor de toegepaste kunsten en architectuur. De meeste van Van de Veldes potloodtekeningen en pastelwerken werden gemaakt in Wechelderzande – een klein dorpje in de Kempen –, in Kalmthout en in Knokke-Heist. Ook tekende hij landschappen in Weimar en Zuid-Tirol (1903–4). Henry van de Velde was het onderwerp van talrijke tentoonstellingen tijdens zijn leven, maar daarin werd amper aandacht aan zijn schilderijen en tekeningen besteed. Het is dan ook pas na zijn dood in 1957 dat er interesse ontstaat voor zijn creaties als schilder. Deze Engelstalige oeuvrecatalogus – met drietalige inleiding van Xavier Tricot, auteur van de oeuvrecatalogi van de schilderijen van James Ensor en die van de prenten van Fernand Khnopff en van Léon Spilliaert – schetst aan de hand van ongeveer 60 schilderijen en 230 tekeningen het boeiende parcours van Henry van de Velde als schilder en tekenaar. Samengesteld door Ronny Van de Velde, met een inleiding van Xavier Tricot.  /// Henry van de Velde (1863?1957) is considered one of the pioneers of modern architecture: he is world-famous for his beautiful buildings, furniture, utensils and typographical creations. Van de Velde, however, is much less well-known as a painter and draughtsman. Nevertheless, he had a lot of talent, especially as a draughtsman: his drawings bear witness to great originality and sincerity. Ten years after his training at the Royal Academy of Fine Arts in Antwerp from 1880 to 1883, Van de Velde exchanged painting for the applied arts and architecture, fields in which he would build a brilliant career. His enormous output in the architectural field ensures that there is little interest in his painting work ? that attention only comes much later. Most of Van de Velde's pencil drawings and pastels were made in Wechelderzande ? a small village in the Kempen ?, in Kalmthout and in Knokke-Heist. He also drew landscapes in Weimar and South Tyrol. Despite the large number of exhibitions devoted to Henry van de Velde, few paid sufficient attention to his paintings and drawings. It was only after his death in 1957 that interest in his creations as a painter emerged. This English-language catalogue of his works ? with a trilingual introduction by Xavier Tricot, author of the catalogues of James Ensor's paintings and of Fernand Khnopff's and Léon Spilliaert's prints ? outlines Henry van de Velde's fascinating career as a painter and gifted draughtsman on the basis of some 60 paintings and 230 drawings. Compiled by Ronny Van de Velde, with an introduction by Xavier Tricot.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.