Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Snoek in Rotterdam.


 

Piet Boncquet - Lief en leed / prostitutie in de Eerste Wereldoorlog

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Piet Boncquet - Lief en leed / prostitutie in de Eerste Wereldoorlog
Schrijver: Piet Boncquet
Titel: Lief en leed / prostitutie in de Eerste Wereldoorlog
ISBN: 9789059086098
Uitgever: Davidsfonds
Bijzonderheid: 2015,240 pp,paperback,illustraties,nieuw
Prijs: € 27,50
Meer info Tijdens de Eerste Wereldoorlog zaten honderdduizenden soldaten vier of meer lange jaren vast in de gruwelijke oorlogsellende, dikwijls afgesneden van familie, vriendin of vrouw en kind. De cafard of oorlogsmoeheid dreef sommigen in de armen van prostituees of vrouwen op zoek naar een beetje liefde en een extra inkomen.
'Lief & leed' beschrijft hoe talrijke soldaten tijdens hun verlof op straat, in bordelen en zogenaamde koffiehuizen of ergens achteraf in een kamertje seksueel genot zochten. Hoe de slechte hygiƫne vele militairen en vrouwen in een hospitaal of ziekenhuis deed belanden. Hoe de legertop maatregelen probeerde te nemen om de uitbreiding van geslachtsziekten, die de troepen verzwakten, tegen te gaan en daar niet altijd in slaagde. En hoe vooral vanuit religieuze hoek reactie kwam tegen de toenemende onzedelijkheid, ook in eigen rangen.

'Lief en leed' laat officieren, soldaten, pastoors en andere betrokkenen via hun dagboeken zelf aan het woord. De vele opmerkelijke illustraties maken het plaatje compleet.
Boek bekijken

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.