Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Zwagerman, Joost - Duel

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Zwagerman, Joost - Duel
Schrijver: Zwagerman, Joost
Titel: Duel
ISBN: 9789059651043
Uitgever: CPNB
Bijzonderheid: 2010, 95 pp hardcover ingenaaid, ***NIEUWSTAAT***, Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 2,25
€ 3,70
Meer info Joost Zwagerman - Duel
(CPNB)
ISBN 9789059651043
uitgave uit 2010
95 pp hardcover ingenaaid
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

'Voor zijn ogen zag Verhooff gebeuren wat nog niet was gebeurd en op datzelfde ogenblik al gebeurd leek te zijn: zijn hand, de vuist, het canvas. Hij had nooit een schilderijdoek horen uitscheuren. Er klonk een scherp gekraak als van een boomtak die in tweeën breekt – een onverwacht grof geluid voor zo'n frêle stuk linnen.'

Uit het Hollands Museum verdwijnt een hedendaags meesterstuk met een geschatte waarde van dertig miljoen euro. Museumdirecteur Jelmer Verhooff begint een zoektocht naar het verdwenen topstuk. Er ontstaat een tragikomisch kat-en-muisspel tussen directeur en 'dader', de jonge kunstenares Emma Duiker.

Recensie(s)Heruitgave van het enthousiast ontvangen boekenweekgeschenk van 2010 (oplage 958.000 exemplaren). Jelmer Verhooff, tijdelijk directeur van het Hollands Museum (waarin we het Stedelijk Museum mogen lezen), heeft als antikraakwacht zijn intrek genomen in dit museum. Als afscheidstentoonstelling (Duel) zijn kunstenaars uitgenodigd om zich te meten met modern-klassieke werken. Zo ook Emma Duiker, die een precieze kopie maakt van Untitled No.18 van Mark Rothko. Een verwisseling vindt plaats die Jelmer te weten komt, waarna een spannende zoektocht volgt naar de echte Rothko, die onbeschermd op een school in Slovenie hangt (waarde: zo'n 30 miljoen euro). Kritiek is er op de heersende kunstpraktijk, discussie over authenticiteit, overwegingen over installatiekunst. De uiteindelijke ontmaskering van Verhooff, omdat hij de kunstenares in bescherming heeft genomen, dreigt. Een onderhoudend verhaal, vlot verteld, dat vragen oproept over de rol van kunst in de samenleving. Verzorgd uitgegeven; mooi stofomslag. Normale druk.

Prijs €2,25
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.