Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Kurpershoek, Marcel - Het woeste Arabie

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kurpershoek, Marcel - Het woeste Arabie
Schrijver: Kurpershoek, Marcel
Titel: Het woeste Arabie
ISBN: 9789045702735
Uitgever: Augustus
Bijzonderheid: 2005, 285 pp paperback, ***NIEUWSTAAT***, Staat van het boek: 10.0
Prijs: € 4,50
€ 4,50
Meer info Marcel Kurpershoek - Het woeste Arabie
(Augustus)
ISBN 9045702738
uitgave uit 2005
285 pp paperback
***NIEUWSTAAT***
Staat van het boek: 10.0

Het woeste Arabië is de weerslag van een aantal reizen door het Lege Kwartier, de grootste woestijn ter wereld, eeuwenlang het domein van machtige sjeiks en beroemde roofridders. Ver van de supermarkten in Ryaad, de olievelden van de Golf en het pelgrimsgewoel in de islamitische rijkdommen van Mekka trok arabist en diplomaat Marcel Kurpershoek van stam naar stam, om de verzen van bedoeïenendichters op te tekenen. Tussen tenten en kamelen bezocht hij nazaten van de grote dichters van de klassieke Arabische literatuur en zag hij hoe een van de grootste levende kamelendichters, de straatarme Dindaan, ten onder ging aan de droogte, de economische vooruitgang en zijn eigen hemelbestormende verzen.
Dindaan was de nazaat van een traditie van dichten en vertellen die al bestond voordat Mohammed zijn medemens begon te bekeren tot de islam. Inmiddels hebben de olie en de geestelijke dwingelandij het pleit gewonnen. Alleen in de gedichten van de bedoeïenen leeft het verlangen en de rebelse stamgeest voort.
Het woeste Arabië is gebaseerd op Diep in Arabië en De laatste bedoeïen, aangevuld met een speciaal voor dit boek geschreven voorwoord.

Prijs €4,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.