Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

IJmker, Janne - Achtendertig nachten (Ex.1)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: IJmker, Janne - Achtendertig nachten (Ex.1)
Schrijver: IJmker, Janne
Titel: Achtendertig nachten (Ex.1)
ISBN: 9789023991731
Uitgever: Mozaiek
Bijzonderheid: 2007, 4e druk, 311 pp paperback met flappen (in goede staat!, leesstrepen op de rug) Staat van het boek: 7.5-8.0
Prijs: € 4,50
€ 4,50
Meer info Janne IJmker - Achtendertig nachten (Ex.1)
(Mozaiek)
ISBN 9789023991731
4e druk 2007
311 pp paperback met flappen
(in goede staat!, leesstrepen op de rug)
Staat van het boek: 7.5-8.0

Elsjen Roelofs wordt verdacht van het vergiftigen van haar man, Jan Alberts. In maart 1767 komt zij in het gevang van Assen terecht, waar ze op haar berechting moet wachten tot het kind dat zij verwacht geboren is. In de eenzaamheid van de gevangenis wordt een meisje geboren. Het wordt meteen bij Elsjen weggenomen. Daarna rest haar niets meer dan de kale muren van het gevang en het nachtelijk bezoek van Janna, de enige vrouw die zich over haar ontfermt.Recensie(s)Het is 1767 en Elsjen wordt na de verdachte dood van haar man opgesloten in het gevang in Assen in afwachting van de berechting. Zij baart een dochtertje dat direct van haar weggenomen wordt en heeft voor de nacht een helpster die haar tot steun is. Aan haar en aan het papier vertrouwt ze in achtendertig nachten haar levensverhaal toe. Voor de ogen van de lezer ontrolt zich de tragiek van een pienter boerenmeisje, gedomineerd door een bazige oma en een labiele en zwakke moeder. Gedreven door plichtsbesef zet ze haar grote liefde opzij om zich te laten uithuwelijken aan een lompe boerenzoon, zodat land bij land blijft. De schrijfster kan meeslepend vertellen, zodat met spanning de ontknoping wordt afgewacht. Ze heeft zich goed verdiept in het Drentse leven in de achttiende eeuw. De authentieke begrippen van deze op een werkelijk gebeurde rechtszaak gebaseerde roman zijn in een verklarende woordenlijst achter in het boek opgenomen. Boeiende historische roman voor een grote lezerskring. Kleine druk.

Prijs €4,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.