Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Haasse, Hella S. - Cider voor arme mensen (Ex.2)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Haasse, Hella S. - Cider voor arme mensen (Ex.2)
Schrijver: Haasse, Hella S.
Titel: Cider voor arme mensen (Ex.2)
ISBN:
Uitgever: Salamander / Querido - Amsterdam
Bijzonderheid: 1968, 6e druk, 160 pp pocket (pp verkleurd, verder goed) Staat van het boek: 7.0
Prijs: € 3,00
€ 3,70
Meer info Hella S. Haasse - Cider voor arme mensen (Ex.2)
(Salamander / Querido - Amsterdam)
6e druk 1968
160 pp pocket
(pp verkleurd, verder goed)
Staat van het boek: 7.0

Marta Wijk en Reinier Moorslag, ooit geliefden, gaan samen op vakantie na recente teleurstellingen in hun persoonlijk leven. Ze stranden echter door autopech in een Noord-Frans dorpje, waar de arme bevolking vergetelheid zoekt in een uit essenbladeren gebrouwen surrogaatcider. Tijdens het gedwongen verblijf geven Marta en Reinier zich in dat etmaal rekenschap van hun gevoelens voor elkaar, en van de gevolgen van hun verhouding.Zoals het onweer dat in de zomerhitte elke dag komt opzetten en dan weer wegtrekt eens móét losbarsten, zo zullen Marta en Reinier de consequenties moeten aanvaarden van hun inzicht.
Recensie(s)
Twee niet met elkaar getrouwde mensen stranden in een Frans gehucht. Tijdens het oponthoud krijgen zij inzicht in hun gevoelens en de consequenties daarvan. Korte roman met een diepgaande psychologische portrettering van twee ontwikkelde mensen die zich rekenschap geven van oorzaken en gevolgen van hun gevoelens. Hun zelfbeschouwingen worden gespiegeld in enkele eenvoudige gebeurtenissen in het armoedige dorp en de bewoners daarvan. De belevenissen, innerlijk zowel als concreet, van bewoners en bezoekers, hun reacties op elkaar, de natuur, hangen samen en bevatten een rijke symboliek. Het taalgebruik is zeer zorgvuldig, beeldend en ritmisch.

Prijs €3,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.