Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Springer, F. - Allemaal gelogen (De herinnering als mooi verhaal)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Springer, F. - Allemaal gelogen (De herinnering als mooi verhaal)
Schrijver: Springer, F.
Titel: Allemaal gelogen (De herinnering als mooi verhaal)
ISBN: 9789021482262
Uitgever: Querido - Amsterdam
Bijzonderheid: 2002, 1e druk, 287 pp paperback (in goede staat!) Staat van het boek: 8.5
Prijs: € 4,50
€ 4,50
Meer info F. Springer - Allemaal gelogen
(De herinnering als mooi verhaal)
(Querido - Amsterdam)
ISBN 9021482266
1e druk 2002
287 pp paperback
(in goede staat!)
Staat van het boek: 8.5

De diplomaat Carel Jan Schneider vertegenwoordigde Nederland ruim dertig jaar lang in de verste uithoeken van de wereld. De schrijver F. Springer smeedde diens belevenissen om tot literaire fictie van formaat. Op 15 januari 2002 worden zij beiden zeventig jaar.Om te dit vieren zijn de voordrachten en de verhalen gebundeld die niet eerder in boekvorm verschenen of zelfs nooit eerder zijn gepubliceerd. Zijn debuutverhaal uit 1958 bijvoorbeeld, 'Een eskimo op het dak', geschreven in J.D. Salingerstijl, over ontluikende erotiek, en zijn nog niet eerder uitgegeven novelle 'Bangkok, een elegie' uit 1996 zijn nu voor het eerst te lezen.Springer-kenner Liesbeth Dolk heeft uit de 'verspreide stukken' een selectie gemaakt. In een uitgebreid interview spreekt zij met de auteur over de (autobiografische) achtergrond van zijn verhalen.

Recensie(s)Springer (1932) is een gelauwerd auteur. Eind vorig jaar verscheen zijn 'Verzameld werk'*, en nu verschijnt als aanvulling 'Allemaal gelogen': bijna 300 pagina's boek plus een cd waarop Springer zelf elf verhalen voorleest (56 minuten). Het boek is een heerlijk allegaartje van 25 stukken die niet eerder in boekvorm verschenen. De bundel begint met een interview dat diverse persoonlijke luikjes opent. Daarna komt er van alles wat: schetsen, voordrachten, gedichten en verhalen die eerder alleen in tijdschriften gepubliceerd werden. Er zitten afwijkende versies bij die in romans op een andere manier verwerkt werden, maar ook schitterende 'nieuwe' verhalen als 'Bangkok, een elegie'. Het al in 1956 geschreven debuutverhaal 'Een eskimo op het dak' wordt door Springer op de cd compleet voorgelezen. Andere stukken zijn van later datum, tot in 1998. De bundel kent geen eenheid, maar is moeilijk weg te leggen als die eenmaal in de hand is genomen. De titel is uiteraard programmatisch. 'Allemaal gelogen' vormt een zeer leesbare staalkaart van Springers werk, en voor een jonger publiek mogelijk een goede introductie tot de romans. Vrij kleine druk.

Prijs €4,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen