Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Hermans, Willem Frederik - Au Pair (Ex.3)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hermans, Willem Frederik - Au Pair (Ex.3)
Schrijver: Hermans, Willem Frederik
Titel: Au Pair (Ex.3)
ISBN: 9789023431183
Uitgever: De Bezige Bij - Amsterdam
Bijzonderheid: 1989, 2e druk, 415 pp paperback (leessporen op de rug, naam voorin, verder in goede staat!) Staat van het boek: 7.5-8.0
Prijs: € 4,50
€ 4,50
Meer info Willem Frederik Hermans - Au Pair (Ex.3)
(De Bezige Bij - Amsterdam)
ISBN 90 234 3118 9
2e druk 1989
415 pp paperback
(leessporen op de rug, naam voorin, verder in goede staat!)
Staat van het boek: 7.5-8.0

Kunstgeschiedenis en Frans, dat wil de negentienjarige, 1 meter 92 lange Paulina uit Vlissingen studeren. En niet in Amsterdam, zoals haar nichtje Klara, die in een angstaanjagend kraakpand samenwoont met de veertigjarige, drummende taalwetenschapper Bart-Bram, maar in Parijs. Omdat Paulina's ouders haar avontuurlijke plannen niet kunnen bekostigen, besluit ze au pair te worden.De ervaringen die Paulina in Parijs op doet, zijn behalve vermakelijk ook erg intrigerend. En dat alles anders loopt dan het zich aanvankelijk laat aanzien, zal ervaren Hermans-lezers niet verbazen.
Recensie(s)

De negentienjarige Pauline besluit na de middelbare school kunstgeschiedenis in Parijs te gaan studeren. Om in haar onderdak en onderhoud te kunnen voorzien wordt ze au pair. Op haar eerste adres wordt ze bijna verkracht door huurders van haar gastgezin. Door een wonderlijk toeval komt ze in huis bij een oude generaal die zich zelden laat zien, maar haar met geschenken overlaadt. Pauline raakt in een familiedrama verwikkeld en grijpt de mogelijkheid aan iets terug te doen voor alles wat haar zo in de schoot komt vallen. Ze moet een koffer met geld illegaal de grens over smokkelen. De hele geschiedenis loopt uit op een typische Hermansiaanse desillusie, omdat de actie slaagt maar de koffer toch in handen komt van de verkeerde mensen. 'Au pair' is in de eerste plaats een amusante roman en in vergelijking met Hermans' overige publicaties in zijn laatste jaren zonder meer een hoogtepunt.

Prijs €4,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen