Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Bruggen, Carry van - De verlatene (Een roman uit het joodsche leven)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bruggen, Carry van - De verlatene (Een roman uit het joodsche leven)
Schrijver: Bruggen, Carry van
Titel: De verlatene (Een roman uit het joodsche leven)
ISBN:
Uitgever: Wereldbibliotheek - Amsterdam
Bijzonderheid: 1940, 15e druk, 345 pp hardcover gebonden zwart linnen (in goede staat!) Antiquarische staat: 8.0
Prijs: € 7,50
€ 4,50
Meer info Carry van Bruggen - De verlatene
(Een roman uit het joodsche leven)
(Wereldbibliotheek)
15e druk 1940
345 pp hardcover gebonden zwart linnen
(in goede staat!)
Antiquarische staat: 8.0

Carry van Bruggens grote, meeslepende en indringende debuutroman uit het Joodse leven in het Nederland van het begin van de 20e eeuw, over de desintegratie van een orthodox-joods gezin na het overlijden van de moeder.
De verlatene in de mooie en ontroerende roman is de vader die het geloof niet kan loslaten en hierdoor vervreemdt van zijn naar bevrijding uit het orthodox-joodse milieu snakkende kinderen en ze uiteindelijk verliest.

Carry van Bruggen (1881-1932) wordt beschouwd als een van de grote Nederlandse auteurs van haar tijd.
Recensie(s)Aan het begin van de twintigste eeuw worden de vier kinderen van het gezin Lehren in een zeer strenge orthodox-joodse traditie opgevoed. Ze ervaren elk op hun eigen manier het anders-zijn, het minderwaardige van het joods-zijn. Na het overlijden van de moeder valt het gezin uiteen en vervreemden de kinderen van het jodendom. Jozef gaat in Amsterdam werken en komt door zijn huwelijk in een modern joods milieu terecht. Daan gaat studeren en keert zich af van de joodse tradities. Esther ontvlucht het voor haar minderwaardige milieu door weg te gaan met een veel oudere niet-joodse minnaar. Roos blijft nog lange tijd trouw aan haar vader, maar keert zich uiteindelijk door een relatie met een christelijke man ook van haar vader af. De spelling van deze roman (oorspronkelijk verschenen in 1910) is gemoderniseerd, waardoor deze gemakkelijker leesbaar is, zonder afbreuk te doen aan het verhaal. In een heldere en ontroerende stijl geeft de auteur (1881-1932) een indringend beeld van de desintegratie van het joodse leven, maar ook uitgebreide beschrijvingen van joodse feesten.

Prijs €7,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen