Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Videler, Hanneke - Zoetwatervis (De culinaire gids)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Videler, Hanneke - Zoetwatervis (De culinaire gids)
Schrijver: Videler, Hanneke
Titel: Zoetwatervis (De culinaire gids)
ISBN: 9789055947287
Uitgever: Scriptum
Bijzonderheid: 2013, 208 pp hardcover gebonden grootformaat (als NIEUW!) Staat van het boek: 9.5
Prijs: € 7,50
€ 4,50
Meer info Hanneke Videler - Zoetwatervis (De culinaire gids)
(Scriptum)
ISBN 9789055947287
uitgave uit 2013
208 pp hardcover gebonden grootformaat
(als NIEUW!)
Staat van het boek: 9.5

Hanneke Videler (1944) is geboren in Veghel, getogen in Brussel, opgegroeid in Limburg en volgroeid in Groningen. In binnen- en buitenland deed ze inspiratie op voor haar kookboeken. Eerder verschenen van haar hand 'Kijken, Lezen, Koken', een boek met verhalen en grafische kunst en 'Eetbare Natuur', een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt.

Voor Zoetwatervis ging Hanneke - samen met haar in vis gespecialiseerde huisbioloog - op studiereis in Europa en verder weg. In restaurantjes in oude stadjes, bij meren en rivieren aten ze de heerlijkste gerechten: zoetwatervis in alle soorten en maten; gekruid, gerookt, gebakken of gekookt. Gastvrije viskwekers gaven proefpakketten mee om in eigen keuken te experimenteren. Binnenvisser Mans Vos en hengelaar Willem Hoving leverden wilde vis uit eigen wateren.

Waarom wordt zoetwatervis hier toch zo weinig gegeten? Gek, want zowel in Nederland als in België wordt die veel gevangen en gekweekt. Onbekend maakt kennelijk onbemind. Daarom is Zoetwatervis, de culinaire gids geschreven. Je kunt nu kennis maken met al dat lekkers.

Het boek bestaat uit een leesdeel en een doedeel.

Het leesdeel beschrijft de geschiedenis van de visvangst, wat weetjes over het zoete water, onze worsteling met de waternatuur en welke rol (sport)vissers daarin spelen. Aquacultuur, de kweek van nieuwe soorten en duurzaamheid komen ook aan bod.
Met een kort en af en toe wat langer verhaal worden bijna veertig consumptievissen uit het zoete water, wild en gekweekt, geïntroduceerd.

Het doedeel legt uit hoe een vis gebouwd is, hoe je graten te lijf gaat en hoe je een vis schubt, schoonmaakt, fileert en nog meer. Na een lijst met twintig verschillende bereidingswijzen volgen ruim 150 recepten, zodat je van al die zoetwatervissen een traktatie kunt maken.

Prijs €7,50
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.