Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Sterrenkijker.


 

Pascal, B. - Gedachten

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Pascal, B. - Gedachten
Schrijver: Pascal, B.
Titel: Gedachten
ISBN: 9789053521496
Uitgever: Boom, filosofie, 1997, Gebonden, 480 npagina's
Bijzonderheid: Schitterend boek ingebonden en in zeer goede staat
Prijs: € 37,50
€ 4,50
Meer info Blaise Pascal was een geniaal wiskundige en natuurkundige uit de zeventiende eeuw en staat bekend als de grondlegger van de waarschijnlijkheidsrekening. Hij werd echter vooral beroemd door zijn filosofisch-theologische geschriften.

In Gedachten verwoordt Blaise Pascal met grote hartstocht en scherpte het grote wijsgerige vraagstuk van zijn tijd: het probleem van de verhouding tussen de nieuwe wetenschap en het christelijk geloof.

Na Pascals dood vond men talrijke notities en bundels papieren die bedoeld waren als apologie van de christelijke godsdienst. Deze onvoltooide apologie werd postuum als de Pensées uitgegeven. Hierin is ook het beroemde Memoriaal opgenomen, de neerslag van een diep religieuze ervaring die Pascal in de nacht van 23 november 1654 had en opent met de woorden: ‘God van Abraham, God van Isaak, God van Jacob, niet der filosofen en geleerden’.
Boek bekijken

Sterrenkijker uit Appingedam

particulier
Bij Sterrenkijker zijn voornamelijk tweedehands boeken te koop. Lichte gebruikssporen zijn te verwachten en normaal. Kleine onvolkomenheden zoals een naam of opdracht op het schutblad en ingeplakte ex librissen of een incidenteel ezelsoor, horen bij gebruikte boeken. Alle boeken zijn compleet tenzij anders beschreven. Als een boek juist heel erg goed is of een zeer fraai exemplaar, wordt dat vermeld. [.....]
Verkochte boeken worden twee week gereserveerd. Als er binnen die tijd geen reactie of betaling heeft plaatsgehad, komt het boek weer terug in de verkoop. [.....]
A message for book enthousiasts and bibliophiles outside the EU: due to the high shipping costs the majority of all foreign orders are cancelled by buyers. Please inform about the shipping costs before ordering. Thank you in advance.
Verder lezen