Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Toetje.


 

Kornaat, Klaas / Zuydgeest, Peter en Brobbel, Henk. - Uitgezeild. De hoogtijdagen van de Nederlandse logger (1866-1930).

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kornaat, Klaas / Zuydgeest, Peter en Brobbel, Henk. - Uitgezeild. De hoogtijdagen van de Nederlandse logger (1866-1930).
Schrijver: Kornaat, Klaas / Zuydgeest, Peter en Brobbel, Henk.
Titel: Uitgezeild. De hoogtijdagen van de Nederlandse logger (1866-1930).
ISBN: 9789075938630
Uitgever: Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen.
Bijzonderheid: 2012, 160 pagina's, Gebonden. Conditie: In nieuwstaat.
Prijs: € 35,00
€ 7,25
Meer info Betreft uitgave Hoogendijkreeks nr.: 3.
Een heel interessant boek voorzien van veel foto's en afbeeldingen.
In het kader van het 100-jarig bestaan van het museumschip 'De Balder' staat in dit boek de geschiedenis van de zeillogger centraal. In 1866 werd dit scheepstype geïntroduceerd. Het bleek het ideale schip voor de haringvangst, veel sneller en efficiënter dan de bestaande hoekers en andere traditionele vissersschepen.
Vlaardingen was de leidende thuisbasis voor de loggers, hoewel later plaatsen als Maassluis, Scheveningen, Katwijk en IJmuiden ook een deel van de vangst voor zich opeisten.
'Uitgezeild' biedt een fascinerend overzicht van de opkomst en neergang van de zeillogger. Het is met nadruk geen handboek vol techniek en vakjargon, maar een toegankelijk stuk historie, met liefde voor het onderwerp samengesteld. Er werd geput uit alle belangrijke collecties op dit gebied. Voor het eerst verschijnen honderden foto's en andere illustraties in full colour; een groot deel ervan werd niet eerder gepubliceerd.
Boek bekijken

Toetje uit Apeldoorn

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.