Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Too good to go.


 

Piet Prins - Daan en Sietze helpen de verzetsgroep

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Piet Prins - Daan en Sietze helpen de verzetsgroep
Schrijver: Piet Prins
Titel: Daan en Sietze helpen de verzetsgroep
ISBN: 9789016153764
Uitgever: De Vuurbaak
Bijzonderheid: In nette gelezen staat, zie foto's
Prijs: € 3,50
€ 3,95
Meer info De verzetsgroep, waarvoor Daan en Sietze allerlei werk hebben gedaan, is door de Duitsers overvallen. De twee vrienden zagen het gebeuren en zijn op het nippertje ontsnapt (dit is verteld in Daan en Sietze helpen de verzetsgroep). Nu zijn ze ondergedoken op de boerderij van Vader der Ploeg. Beekman, de leider van de groep, ligt echter zwaar gewond in het ziekenhuis en wordt streng bewaakt door de vijand. De Gestapo is van plan hem te martelen om hem zo geheimen te ontwringen. Maar zover komt het gelukkig niet.

Daan en Sietze zien Beekman terug en vinden later met hem een schuilplaats in de noordwesthoek van Overijssel. Daar maken ze kennis met de Joodse familie Coehn, die bij dezelfde boer onderdak heeft gevonden. Verder komen ze in contact met Thijs de stroper en met de jachtopziener Bart Graafland, met wie ze spannende gebeurtenissen beleven. Ook in deze omgeving dreigt voortdurend het gevaar van razzia's.

Hoewel het steeds duidelijker wordt dat de Duitsers de oorlog zullen verliezen, gaat het leven in een groot deel van Nederland nog erg moeilijk worden. 'Op Dolle Dinsdag' lijkt het dat de oorlog al voorbij is, maar kort daarna loopt de slag om Arnhem op een grote teleurstelling uit. De bezette gebieden krijgen het nog zwaarder te verduren...
Boek bekijken

Too good to go uit Bilthoven

particulier

Logo Too good to go

Kijk gelijk ook bij mijn andere boeken. Wie weet kun je meerdere boeken in één keer laten versturen. Dat scheelt wellicht in de verzendkosten. Ophalen kan ook.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.