Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Verkenner.


 

Hiltermann, Mr. G.B.J. en anderen - Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in foto`s en documenten

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hiltermann, Mr. G.B.J. en anderen - Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in foto`s en documenten
Schrijver: Hiltermann, Mr. G.B.J. en anderen
Titel: Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in foto`s en documenten
ISBN:
Uitgever: Bosch & Keuning
Bijzonderheid: 1962, softcover, 11½x18cm, serie van 20 boeken elk 192 pag, veel foto`s, registers, zw/w, bladen los, matige staat
Prijs: € 20,00
Meer info In de twintig-delige 'Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog' worden de dramatische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog beschreven door een van Nederlands meest vooraanstaande politiek commentatoren, mr. G.B.J. Hiltermann. Hij doet verslag van de aanloop tot de oorlog: de vredesverdragen van Parijs, de opkomst van de NSDAP, de eerste jaren van het Derde Rijk, de geheime oorlogsvoorbereidingen en de falende Britse politiek. Hij beschrijft de gebeurtenissen tijdens de oorlog: de bezetting van Nederland, de Blitz tegen Engeland, de aanval op Pearl Harbor, de Endlösing en het keerpunt bij Stalingrad. Te slotte geeft hij zijn visie op de bevrijding. D-day, de slag om Arnhem en de capitulatie. Deze boeken, helder en bewogen geschreven, bevatten tal van fragmenten uit toespraken, communiqués, brieven en dagboeken. De boeken zijn geïllustreerd met tientallen kaarten en foto's die een uitgebreid chronologisch overzicht van de gebeurtenissen geven.

In deze serie van 20 boeken hebben de auteurs de Tweede Wereldoorlog indringend beschreven. Het is een echt geschiedverhaal, heel leesbaar geschreven, recht doende aan de tragiek van dit drama en de hoofdrolspelers. Een verhalende geschiedenis dus, meeslepend, boeiend, gericht op de politieke verwikkelingen, intriges en het krijgsgebeuren, waarbij herhaaldelijk het niveau van een Tuchman wordt bereikt. In deze positieve beoordeling zitten tegelijkertijd de zwakke kanten van het geheel: de geringe aandacht voor het niet-politieke en het niet-militaire zoals de sociale gevolgen, de wetenschappelijke, en de geestelijke ontreddering. Zeer aanbevolen dus voor hen die willen weten wat er gebeurde, minder voor hen die naar achtergronden of nieuwe visies zoeken. Alle delen bevatten veel kaarten en een groot aantal zwart/wit foto's. Deel 20 bevat het register en een chronologisch overzicht van zo'n 190 pagina's.
Boek bekijken

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***