Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Verkenner.


 

Beukema, Hans - Oorlog aan Eems & Dollard

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Beukema, Hans - Oorlog aan Eems & Dollard
Schrijver: Beukema, Hans
Titel: Oorlog aan Eems & Dollard
ISBN: 9789087440022
Uitgever: Maritext, Delfzijl
Bijzonderheid: 2007, hardcover, 127 pag, ruim geïll, foto`s zw/w, 17½x25cm, NIEUW boek
Prijs: € 19,95
Meer info Nadat de internationale spanningen in 1939 en 1940 tot grote hoogte waren opgelopen, werd in de vroege ochtend van 10 mei 1940 de vrees bewaarheid: de Duitsers trokken onze grens over, legden mijnen voor de havens en voerden luchtlandingen uit boven het westen van ons land. Het was oorlog!

Vijf lange jaren van bezetting volgden, waarin individuen en groepen Nederlandse door een meedogenloze terreur werden vervolgd. Waarin Nederlanders te land, ter zee of in de lucht het leven verloren in de strijd tegen de vijand.

In 1944 werd het Zuiden van Nederland door de geallieerden bevrijd en in 1945 werd het Noorden frontgebied. Op het moment dat Russische granaten de Duitse hoofdstad Berlijn bestookten, werd aan de Eems de slag om de laatste vierkant meters bezet Nederland geleverd.

Dit boek bevat geen beschrijvingen van gebeurtenissen die de loop van de wereldgeschiedenis bepaalden. Het is een neerslag van persoonlijke herinneringen, indrukken en ervaringen van mensen die in de kustregio van Eems en de Dollard met de gevolgen van de oorlog werden geconfronteerd. Oorlog aan Eems en Dollard, een verzameling indrukwekkende verhalen van gewone mensen onder bijzondere omstandigheden.
Boek bekijken

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***