Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Verkenner.


 

Grimm, Hans Herbert - Schlump. Verhalen en avonturen uit het leven van de onbekende musketier Emil Schulz, bijgenaamd 'Schlump', door hemzelf verteld.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Grimm, Hans Herbert - Schlump. Verhalen en avonturen uit het leven van de onbekende musketier Emil Schulz, bijgenaamd 'Schlump', door hemzelf verteld.
Schrijver: Grimm, Hans Herbert
Titel: Schlump. Verhalen en avonturen uit het leven van de onbekende musketier Emil Schulz, bijgenaamd 'Schlump', door hemzelf verteld.
ISBN: 9789041426178
Uitgever: Ambo Anthos
Bijzonderheid: 2014, hardcover, met so, 272 pag, 14½x22cm, NIEUW boek
Prijs: € 14,50
Meer info Een vergeten oorlogsboek: ingemetseld en 85 jaar later opnieuw ontdekt

‘Schlump’ kwam in 1928 uit. In 1933 werd het boek door de nazipartij als ‘on-Duits’ gekwalificeerd en vernietigd. ‘Schlump’ is pacifistisch en steekt de draak met het nationalisme. Het gaat over een zestienjarige soldaat die tijdens zijn dienstplicht geconfronteerd wordt met de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en erachter komt dat er geen heldendom in de loopgraven te vinden is. Schlump is de enige soldaat van zijn divisie die de oorlog overleeft.
Boek bekijken

Verkenner uit Hoogezand

zakelijk

Logo Verkenner

*** de boekenwebshop van Bevrijdingsmuseum Noord Nederland *** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden *** kijk ook eens op onze website ***

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.