Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Verkenner.


 

Henstra, Bauke & Noord, Eddy van der - De oorlog in beeld. Schiermonnikoog 1940-1945.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Henstra, Bauke & Noord, Eddy van der - De oorlog in beeld. Schiermonnikoog 1940-1945.
Schrijver: Henstra, Bauke & Noord, Eddy van der
Titel: De oorlog in beeld. Schiermonnikoog 1940-1945.
ISBN: 9789080680463
Uitgever: Bunkermuseum
Bijzonderheid: 2010, hardcover, 226 pag, 21½x21½ cm, rijk geïll met foto`s en documenten, NIEUW boek
Prijs: € 29,50
Meer info Niet eerder is een boek verschenen over het leven op Schiermonnikoog tijdens de Tweede Wereldoorlog. In zeven hoofdstukken wordt in dit boek een intrigerend en zo compleet mogelijk beeld geschetst van het eiland tijdens de periode 1940-1945.

Een beeld waarin de menselijke maat voorop staat. Wat hield de oorlog in voor de gewone eilander en de gewone militair, geallieerd of Duits? Hoe begon de oorlog op Schiermonnikoog? Wie waren en hoe leefden de Duitse bezetters? Wat waren de gevolgen van de luchtoorlog en de bombardementen? Wat betekende de oorlog voor het in de duinen gelegen kerkhof Vredenhof? Wat betekende de bouw van de Atlantik Wall voor het eiland? Hoe ging het dagelijkse leven door? En tot slot, hoe eindigde de oorlog op Schiermonnikoog op 11 juni 1945?

Dit boek bevat inleidende teksten maar vooral beeld: ruim 200 veelal niet eerder gepubliceerde foto's en documenten. Een onmisbaar boek voor iedereen die van Schiermonnikoog houdt.
Boek bekijken

Verkenner uit Hoogezand

zakelijk

Logo Verkenner

*** de boekenwebshop van Bevrijdingsmuseum Noord Nederland *** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden *** kijk ook eens op onze website ***

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.