Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Verkenner.


 

Verheijen, Gidi - Het Radiotoestel in de Tweede Wereldoorlog

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Verheijen, Gidi - Het Radiotoestel in de Tweede Wereldoorlog
Schrijver: Verheijen, Gidi
Titel: Het Radiotoestel in de Tweede Wereldoorlog
ISBN: 9789090241197
Uitgever: Verheijen
Bijzonderheid: 2009, geb, hardcover, 275 pag, 21½x27cm, rijk geïll, veel kleur, beschadiging aan bovenzijde kaft doch NIEUW boek
Prijs: € 19,50
Meer info In `Het radiotoestel in de Tweede Wereldoorlog` gaat de auteur in op diverse bijzondere thema`s, zoals het luisteren naar verboden zenders, het verbergen van radiotoestellen, verraad door burgers van deze illegale daden, de strafmaatregelen voor dergelijke overtredingen, de sterilisatie van radiotoestellen, het gebruik van stoorzenders door de Duitsers en sabotageacties gericht tegen opslagplaatsen en transporten van radiotoestellen. Verder wordt per geografisch gebied, o.a. door middel van kaartjes, duidelijk gemaakt wat met de ingeleverde toestellen is gebeurd.
De auteur heeft geprobeerd de verworven inzichten op een overzichtelijke manier in dit boek te presenteren en hoopt dat het zowel voor geïnteresseerden in de historie van de radio als voor personen met interesse in de geschiedenis van WO II lezenswaardig zal zijn.
Het boek heeft het formaat 21½x27cm, is volledig in kleur uitgevoerd, heeft een harde kaft, telt 276 pagina`s en bevat ongeveer 200 verhelderende illustraties in de vorm van foto`s, grafieken, kaartjes, tabellen, brieven en andere documenten.
De meeste foto`s zijn afkomstig uit archieven of familieverzamelingen en grotendeels nog niet eerder gepubliceerd. De tientallen afgebeelde radiotoestellen stammen uit de periode van het begin van de radio (ongeveer 1925) tot aan het jaar van de verplichte inlevering (1943) en bevinden zich in collecties van verzamelaars in binnen- en buitenland.
Boek bekijken

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***