Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Willy Demacker Books.


 

GENET, JEAN (1910 - 1986) - De meiden - Onder toezicht - Het balkon - De negers

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: GENET, JEAN (1910 - 1986) - De meiden - Onder toezicht - Het balkon - De negers
Schrijver: GENET, JEAN (1910 - 1986)
Titel: De meiden - Onder toezicht - Het balkon - De negers
ISBN:
Uitgever: De Bezige Bij, Amsterdam. 1966. Eerste druk. Paperback (ingenaaid). Papieren band met een plastic laagje. 283 pp. 12½ x 20 x 2½ cm. 344 gr. Oorspronkelijke titels: 'Les bonnes', 1947 - vertaling Hans Roduin; 'Haute surveillance', 1947 - vertaling Jac
Bijzonderheid: Naam en datum op Franse pagina. Leesvouw op rug. Slijtagesporen aan hoeken voorplat. Net exemplaar. In prima staat.
Prijs: € 6,25
€ 4,85
Meer info GENET, JEAN (1910 - 1986)
De meiden - Onder toezicht - Het balkon - De negers
De Bezige Bij, Amsterdam. 1966. Eerste druk. Paperback (ingenaaid). Papieren band met een plastic laagje. 283 pp. 12½ x 20 x 2½ cm. 344 gr. Oorspronkelijke titels: 'Les bonnes', 1947 - vertaling Hans Roduin; 'Haute surveillance', 1947 - vertaling Jacoba van Velde; 'Le balcon', 1956 - vertaling Hans Croiset; 'Les nègres', 1958 - Vertaling Hans Croiset. Literaire Reuzen Pocket LRP 176. Omslag Karel Beunis.

De vijf toneelstukken van Jean Genet zijn verrassende Grand Guignolstukken over de onmenselijkheid van de mens jegens de mens. Twee van die stukken zijn achter de tralies geschreven: De meiden, waarin twee dienstboden hun vijandschap tegenover de mevrouw des huizes uiten en tenslotte in daden omzetten; en Onder toezicht, waarin drie gevangen zittende misdadigers zich te buiten gaan aan wensdromen over gruwelen, die plotseling werkelijkheid worden. De overige drie, Het balkon, De negers en zijn laatste stuk, Les paravents (over de verhouding tussen de Algerijnse Arabieren en de Franse kolonisten), zijn geschreven sedert hij in 1948 in vrijheid is gesteld nadat president de president hem gratie had verleend op verzoek van illustere mede-literatoren als Cocteau, Gide en Sartre.

Genet's werken zijn smalend 'wraakoefeningen' genoemd; zelfs heeft men hem als 'de meest verdorven auteur die thans voor het toneel schrijft' betiteld. Ondanks zijn privéleven, waaraan zoveel publiciteit is gegeven, heeft men hem begroet als 'de belangrijkste schrijver die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk is verschenen' uitgeroepen. De aanbevelingsbrieven die men Genet als toneelschrijver kan meegeven zijn indrukwekkend: , dat, zoals een recensent het heeft uitgedrukt, de indruk wekt alsof 'de wereld één groot bordeel is dat door fetisjisten met hoogmoedswaanzin bezocht wordt', is in 1960 het beste stuk van Broadway geworden, en sindsdien is er een film van gemaakt. Een ander bekroond stuk van Genet, De negers, heeft een rolbezetting die uit louter negers bestaat die op primitieve wijze de rituele schofferingen van een blanke vrouw opvoeren. Beide stukken hebben van Londen toe Los Angeles een record aantal opvoeringen op hun naam.


Naam en datum op Franse pagina. Leesvouw op rug. Slijtagesporen aan hoeken voorplat. Net exemplaar. In prima staat.

BOOKNUMBER: 23521
Boek bekijken

Willy Demacker Books

zakelijk

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (info@demacker.nl) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.