Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Zevenblad.


 

Paustovskij, Konstantin - Afscheid Van De Zomer en andere verhalen (prachtig vertaald door meestervertaler Wim Hartog)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Paustovskij, Konstantin - Afscheid Van De Zomer en andere verhalen (prachtig vertaald door meestervertaler Wim Hartog)
Schrijver: Paustovskij, Konstantin
Titel: Afscheid Van De Zomer en andere verhalen (prachtig vertaald door meestervertaler Wim Hartog)
ISBN: 9789029534017
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheid: Nieuw, mooi, schoon, ongelezen exemplaar. 1991, 200 p. Rechte rug, geen leesvouw of verkleuring. Geen naam, strepen etc. Cadeau waardig !
Prijs: € 14,50
€ 3,60
Meer info Buiten Rusland is Konstantin PaustovskiJ nergens beroemder dan in Nederland. De uitgave van zijn zesdelige herinneringen, later nog gevolgd door een zevende deel met literaire herinneringen, werd zowel in Privé-domein als in pocketeditie een ongehoord succes. Als matroos, arbeider en journalist zwierf Paustovskij (1892-1962)jarenlang door vrijwel alle uithoeken van het oude Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Tijdens die reizen maakte hij voortdurend aantekeningen van anekdoten, incidenten en details, die hij verwerkte in zijn herinneringen. Maar niet alleen daarin! Paustovskij bouwde ook een imposant oeuvre op van romans en verhalen, die inmiddels al in vele talen zijn verschenen. De grote schare Nederlandse liefhebbers zag al jarenlang hunkerend uit naar vertalingen van deze werken: als twaalfjarige jongen raakte Karel van het Reve er zo enthousiast over dat hij samen met zijn vader een roman van Paustovskij uit het Duits vertaalde.Als verhalenschrijver is Paustovskij een meester in de grote traditie van de grootste Russische klassieken, zoals Tsjechov, Lermontov en Nobelprijswinnaar Boenin. Vertaler Wim Hartog maakte voor Afscheid van de zomer een keuze uit alle verhalen. De lezer reist Paustovskij achterna door de eindeloze Russische landschappen, waarvan in steeds andere tinten en tonen de weemoed, de poëzie, de romantiek wordt beschreven. Maar de verhalen zijn ook spannend, dramatisch, tragisch. Ze vormen het eerste deel van een serie waarin ook vertalingen zullen verschijnen van Paustovskij's romans, die naast zijn herinneringen de unieke rang van zijn schrijverschap onderstrepen.* Wie, zoals ik, zo van Paustovskij hield en met spijt in zijn hart het laatste deel van zijn autobiografie weglegde, kan - handenwrijvend - opnieuw beginnen. - Willem Ellenbroek in de Volkskrant
Boek bekijken

Zevenblad uit Amsterdam

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 2 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 2 dagen !
* Bij een bestelling graag uw telefoonnummer vermelden !.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij aangetekend, plaats voor risico van de koper.