Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Aafke Steenhuis - Stemmen van Groninger dijken, ( Reitdiep, Wa

Schrijver:
Titel: Stemmen van Groninger dijken, ( Reitdiep, Wad, Dollard, verhaal over de slaperdijken)
ISBN: 9789025426965,
Uitgever: Contact, 2006
Bijzonderheden: Nette paperback, 215 pag., ISBN 9789025426965, foto`s Jur Bosboom,
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting;

Een dijk is een grens, een overgang tussen water en land, zout en zoet, buiten en binnen, dreiging en veiligheid, hemel en aarde. Een dijk is een lichaam waarop je ligt te dromen. Op een dijk ben je groot en klein tegelijk. Aan alle kanten overzie je het landschap, maar ben je ook een stipje onder de wijde hemel.

De provincie Groningen is op de zee veroverd. De wierden en dijken zijn gebouwd op oeverwallen en kwelderwallen langs de rivieren en slenken. Sommige dijken liggen er al duizend jaar, sommige dorpen meer dan tweeduizend jaar.

Aafke Steenhuis, die vrijwel haar hele leven op dijken heeft gewoond, schrijft over oude slaperdijken in de Groningse Ommelanden. Ze vertelt over de monniken die de dijken bouwden en praat met boeren en landarbeiders die er nu wonen, cafébazen, vissers, sluiswachters, schilders, borgvrouwen en dichters, en brengt een van de oudste en mooiste landschappen van Europa in beeld.
Recensie(s)

Het Groninger landschap is onlosmakelijk verbonden met dijken. En hetzelfde geldt ook voor de Groningers. In dit boek komen de verhalen van landschap, dijken en mensen samen. De schrijfster is langs de dijken van het Reitdiepdal getrokken, bezocht de dijken tussen Zoutkamp en de Eemshaven, die van Eems en Dollard en de dijken tussen Delfzijl en Nieuw Statenzijl. Onderweg sprak ze met de mensen die op en nabij de dijk hun leven leiden: boeren, vissers, kunstenaars, borgbewoners, zangers, dromers en denkers. Hun verhalen plaatsen de dijken in een interessant perspectief en geven de lezer een indruk van de diepere verbintenis tussen het Groninger landschap, de dijken en de mensen. Dit goed geschreven boek vertelt het verhaal van echte mensen en ontstijgt daardoor de platheid van de gemiddelde reisgids over hetzelfde gebied. Met foto's en -afbeeldingen van geografische situaties en van kunstwerken (ook van de auteur) die goed aansluiten bij de tekst; deze zijn in deze paperbackeditie in zwart-wit afgedrukt. De uitgebreide literatuurlijst geeft aan dat de schrijfster zich terdege heeft gedocumenteerd. Met routekaartjes en een plaatsnamenregister.

Redactie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Aafke Steenhuis - Stemmen  van Groninger dijken, ( Reitdiep, Wad, Dollard, verhaal over de slaperdijken)