Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Dr. Gordon, Dr. Thomas - Luisteren naar kinderen

Schrijver:
Titel: Luisteren naar kinderen
ISBN: 9789021547893
Taal: Nederlands
Uitgever: Kosmos, 2010
Bijzonderheden: Zeer nette grote paperback, 24x16 cm., 252 pag.
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
, de nieuwe methode voor overleg in het gezin( de schrijver werkzaam als psycholoog slaat een brug tussen de ouder met zijn gezag en het kind wat zelstandigheid eist, een boek over goed ouderschap, pedagogie en opvoeding )
Samenvatting

Luisteren naar kinderen is een boek over opvoeden volgens de Gordonmethode. Deze methode gaat uit van gelijkwaardigheid in relaties, zodat iedereen zichzelf kan zijn en zijn verantwoordelijkheid neemt, rekening houdend met de ander.

In opvoedingsrelaties betekent dit dat de opvoeder het kind in zijn waarde laat en respectvol benadert. De methode wordt in vakkringen revolutionair genoemd, omdat deze erin slaagt de oude tegenstelling te doorbreken tussen het gezag van de ouders en de vrijheid en zelfstandigheid die het kind eist.
Recensie(s)


Dit boek gaat over de communicatie tussen gezinsleden. Het beschrijft de bewustwording van het gedrag van ouders en hoe zij dit gedrag kunnen wijzigen. Ouders moeten 'de taal van de acceptatie' spreken. Er wordt aangegeven aan welke voorwaarden moet worden voldaan en welke risico's eraan verbonden zijn. Het luisteren naar kinderen, de manier van antwoorden door ouders en methoden om deze vaardigheid te leren. In het laatste deel worden situaties behandeld waarin het overdragen van waarden tot conflicten kunnen leiden. In het aanhangsel worden oefeningen uitgewerkt en blokkades in de communicatie benoemd. Dit boek is een herziene heruitgave van een editie uit 2003. Het wordt nu 'de methode voor overleg in het gezin' genoemd; in de editie van 2003 werd het 'de nieuwe methode' genoemd. De indeling van de hoofdstukken is op enkele wijzigingen na hetzelfde. Het boek is uitgevoerd in een ander lettertype en het geheel is wat eigentijdser, ook wat taal en voorbeelden betreft. Het boek is bestemd voor hulpverleners in de jeugdzorg, zodat zij ouders op deze aanpak kunnen attenderen en adviseren.

C. Oranje-Timmerman
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dr. Gordon, Dr. Thomas - Luisteren  naar kinderen