Gort , Ilja . [ ISBN 9789043909501 ] 5023 - Overleven als Go

Schrijver:
Titel: Overleven als Gort in Frankrijk . ( Wijnboerenroman over de geheimen van het Franse leven . ) Verhalen over de geheimen van het Franse plattelandsleven Rijkelijk geillustreerd met vele opnames van het wijnboerenleven. -
ISBN: 9789043909501
Taal: Nederlands
Uitgever: Tirion , Baarn .
Bijzonderheden: genaaide paperback met flappen in als nieuwe staat - 5023 - 3e dr 2008 - 255 p - 710 gr - 15,1x23,4 cm
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een Franse markt is een visueel bombardement van kleuren. Een opeenhoping van kramen vol worsten, hammen en patés, stalletjes met allerhande vissen, schaal- en schelpdieren, grote bakken met levende paling, handkarren met bergen roze garnalen, wagens met alle soorten kazen, en kramen volgestouwd met vruchten en groenten.
Uit de wijde omtrek komt jong en oud hier zijn handel vermarkten. Sommigen arriveren in een krakende oude eend, anderen op een Solex met achterop een kistje waarin een kip of een gans. Een compleet ingerichte rijdende kaaswinkel met vier man personeel, maar ook één gerimpeld oud vrouwtje op de fiets met een kist preien, wat fleurs de courgettes, een paar bosjes uien, een mooie vette haan en een rijtje harde geitenkaasjes.
Maar waarom vind je op een Franse markt twintig soorten paté en tien verschillende soorten aardbeien, waaronder de fameuze Mara des bois, die bij de eerste hap mond, neus en gehemelte overweldigen met een orgasme van zoete, zomerse fruitsmaken?
Waarom smaakt in Frankrijk alles zoveel beter?
Waarom is het dat de Fransman, al heeft hij nog zo weinig geld, bereid is om twintig euro voor een goeie kip neer te tellen? - Ilja Gort

Ilja Gort is een frequent bezoeker van locale markten. Daadkrachtig en met een lach om de lippen gaat hij op zoek naar het antwoord op deze prangende vragen.
Door zijn jarenlange ervaring met de gevoelige Franse zeden en gewoonten krijgt Gort de doorgaans weinig loslippige Franse landlieden schijnbaar moeiteloos aan de praat.
Zo verschaft hij een kijkje achter de schermen van het authentieke Franse landleven dat voor de buitenstaander gemeenlijk verborgen blijft. Met veel humor verhaalt hij over zijn avonturen op de geheime markten van de zwarte truffelzoekers, zijn schokkende ontdekkingen bij ganzenleverkwekers en de omerta van de olijfbaronnen. En natuurlijk over zijn hilarische belevenissen tussen de wijnboeren!

Als langverwachte opvolger van het populaire Leven als Gort in Frankrijk, schreef levensgenieter Ilja Gort een nieuwe bundel verhalen over de geneugten van het leven op het Franse platteland. Dit keer met veel prachtige kleurenfoto's. Een inspirerend feelgood-boek om van te watertanden en om heerlijk bij weg te dromen. Ook deze nieuwe 'Gort' zal zeker weer aanslaan bij een groot publiek.
Recensie(s)

Na 'Leven als Gort in Frankrijk'* vertelt de auteur zijn verdere belevenissen als eigenaar van een wijnchateau. In meer dan zeventig korte, soms anekdoteachtige verhalen, laat hij allerlei kanten van het leven aldaar zien. Voorop staat zijn belangrijkste doel: het maken van een wijn die zo perfect mogelijk is. Er komt veel bij kijken en er kan nog van alles mis gaan, maar groot is de euforie als de bekroning komt in de vorm van diverse medailles. Er is echter veel meer. De levenskunst van de Fransen, hun liefde voor goed voedsel, enkele hilarische gebeurtenissen, Gort beschrijft het op zijn eigen humoristische, beknopte manier. De vele sfeervolle foto's tonen bijzondere momenten. Ze worden vaak als achtergrond voor de tekst gebruikt
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gort , Ilja  . [ ISBN 9789043909501 ] 5023 - Overleven  als  Gort  in  Frankrijk . ( Wijnboerenroman over de geheimen van het Franse leven  . ) Verhalen over de geheimen van het Franse plattelandsleven Rijkelijk geillustreerd met vele opnames van het wijnboerenleven.  -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.