Marianne Thys; Jean-Louis Comolli. - Beelden van de Wereld. 100

Schrijver:
Titel: Beelden van de Wereld. 100 films van de Cinemateque de la Communaute Francaise de Belgique.
Uitgever: [BE] Yellow Now , , 2011
Bijzonderheden: Paperback, 235x165mm, 208p, 300 bw and col. illustrations. Dutch (NL) edition . ISBN 9782873402990.
Prijs: € 28,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Nuit et brouillard van Alain Resnais en Terminus van John Schlesinger, Prijs de zee van Herman van der Horst, . a Valparaiso van Joris Ivens, Ssaki van Roman Polanski, Idylle sur le sable van Henri Storck, La Noire de. van Ousmane Sembene: een greep uit de achtduizend films die deel uitmaken van de Cinematheque de la Federation Wallonie-Bruxelles. Dit ondergewaardeerde en vrij unieke filmarchief herbergt sinds de Tweede Wereldoorlog een collectie films die even gevarieerd zijn in genre en onderwerp als in herkomst. Educatieve films, films d'auteur en opdrachtfilms: het zijn vooral documentaires die dit archief bezit, die samen een beeld van de wereld schetsen van de voorbije tachtig jaar. Bovendien laat haar diversiteit aan stijlen en periodes toe de collectie te lezen als een werkelijke geschiedenis van de documentaire film. Uit dit boeiende archief maakte Marianne Thys een keuze van honderd films, honderd gevierde en vergeten, aangrijpende en aanstootgevende, baanbrekende en klassieke films. Beelden van de wereld is een bloemlezing waarin die honderd films een plaats krijgen, ondergebracht in brede thema's die de weg van de wereld volgen, van de mens in zijn natuurlijke habitat tot de mens als onderdrukt en onderdrukkend wezen. Honderd maal een unieke blik op de wereld door de lens van een filmmaker. Honderd maal een bijzondere stap in de filmgeschiedenis. Jean-Louis Comolli brengt in een boeiend essay een heel eigen visie op deze collectie. Hij beschrijft het parcours dat de documentaire sinds 1895 heeft afgelegd en hoe de klank daarin een rol heeft gespeeld, van het ontbreken ervan tot de ontwikkeling van de synchrone klankopname. Die revolutie heeft filmmakers gebracht tot nieuwe stijlen en genres en de toeschouwer tot een heel andere perceptie. Marianne Thys heeft bijdragen geleverd aan diverse publicaties over de geschiedenis van de Belgische film. Ze voerde het onderzoek en verzorgde de samenstelling van De Belgische Film, uitgegeven in 2000 door het Koninklijk Belgisch Filmarchief en Ludion. In het kader van het eeuwfeest van de film schreef ze samen met Eric de Kuyper Alfred Machin, cineaste (Koninklijk Belgisch Filmarchief). Marianne Thys werkt als eindredacteur voor diverse uitgeverijen van kunstboeken. Jean-Louis Comolli leidde aanvankelijk een filmclub in Alger. Later schreef hij bijdragen voor Cahiers du cinema, waarvan hij tussen 1965 en 1973 hoofdredacteur was. Hij was docent aan de Universite de Paris VIII, aan de filmschool Femis en aan de Ecole des Beaux-Arts de Grenoble, schreef voor Jazz Magazine en Images documentaires en bouwde tegelijkertijd een carriere uit als filmregisseur. Hij draaide zowat vijfendertig documentaires en zes fictiefilms, waaronder La Cecilia, L'Ombre rouge en Balles perdues. Publicatieverantwoordelijke: Francis Dujardin. Een initiatief van de Cinematheque de la Federation Wallonie-Bruxelles.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marianne Thys; Jean-Louis Comolli. - Beelden van de Wereld. 100 films van de Cinemateque de la Communaute Francaise de Belgique.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.