Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Hageman, Mariëlle - Overal boeddha's en hoe ik geen verlichtin

Schrijver:
Titel: Overal boeddha's en hoe ik geen verlichting bereikte
ISBN: 9789068685503
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Thoth,2010 /
Bijzonderheden: Nette paperback, 222 pag
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Een goede baan, een huis, spullen, relaties. Maakt dat allemaal echt gelukkig? Mariëlle Hageman denkt van niet en laat alles in Nederland achter om in de Himalaya geluk en verlichting te vinden op het boeddhistische pad. In een Tibetaans boeddhistisch klooster in Nepalwerkt ze voor een monnik van aanzien en ontmoet ze de meest inspirerende lama's. Maar zelfs tegen een achtergrond van stoepa's en gebedsmolens blijkt het ideaal van vrede en verlichting ver weg.In plaats daarvan raakt ze verstrikt in een web van jaloezie en intriges.

Overal boeddha's is een lichtvoetig boek met diepgang. Met zelfspot en relativeringsvermogen beschrijft Mariëlle Hageman hoe haar zoektocht naar geluk een pad naar nieuwe inzichten wordt.

Een nuchter en eerlijk verslag van een spiritueel avontuur, met een onverwachte ontknoping.

'Voor wie ze wil zien, zijn de boeddha's overal', zegt de monnik, 'want iedereen heeft een boeddha in zich en iedereen kan ons helpen op het pad naar verlichting'
Recensie(s)




In dit boek doet Hageman (historicus) verslag van haar verblijf van ruim anderhalf jaar in een Tibetaans boeddhistisch klooster in Nepal. Zij wil daar mediteren en studeren om zo de eerste stappen te onderzoeken naar Verlichting. Wat volgt is een beschrijving van de dagelijkse beslommeringen in de gemeenschap, zoals het soms afwezig zijn van water en verwarming, ruzies om salaris en ziektekostenverzekering, irritaties en belangenverstrengelingen, visumaanvraag, en de kantoor- en archiefwerkzaamheden die haar dagen grotendeels vullen. Daarnaast leert zij onder meer over de regels en lessen van het boeddhisme, nederige zelfverzekerdheid en ziet ze hoezeer wij in het algemeen aan ons eigen 'ik' zijn gehecht. Het laatste hoofdstuk bevat haar gedachten en overwegingen over haar verblijf, meditatie, boeddhisme, patronen van gehechtheid en verlichting. Aan het eind van elk hoofdstuk een 'les' van Langri Thangpa: karmalessen op een ontnuchterende, aardse wijze. Luchtig beschreven met alle menselijke emoties en gedragingen. Met een dedicatie en een korte, Engelstalige literatuurlijst. Paperback met normale druk.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hageman, Mariëlle - Overal boeddha's en hoe ik geen verlichting bereikte