Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Re

Schrijver:
Titel: Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951 Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting publicaties Alblasserwaard - Vijfheerenlanden 2007
Bijzonderheden: Gebonden met gefotografeerde harde kaft met 112 pagina's en veel illustraties het boek is in goede staat ! oplagen 1250 stuks
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Stichting Publicaties Alblasserwaard-Vijfheerenlanden heeft weer een nieuwe publicatieDit keer staat het personenvervoer over water in de regio centraal. In "Maas en Merwe - geschiedenis van de Stoomboot Reederij Fop Smit & Co" krijgt de lezer een gedetailleerd verslag van de gang van zaken rondom de rader- en salonstoomboten van de rederij en scheepswerf van Fop Smit uit Kinderdijk. Destijds een bedrijf met nationale bekendheid en een begrip in de wijde omgeving. Het boek begint op 24 december 1877 wanneer de naam van de rederij voor het eerst in de archieven wordt aangetroffen. Reizen over water was voor velen in de 19de en begin 20ste eeuw een garantie voor snel en vaak comfortabel vervoer. Er werd vooral gevaren tussen Rotterdam en Gorinchem, maar ook verder, zelfs tot aan Nijmegen toe.

Bekende verschijningen
Met boten als 'Merwede (I t/m V'), 'Johan de Witt', 'Cornelis de Witt', 'Quakernaat', 'W.F. Leemans' en 'President Kruger', was de rederij een markante verschijning op de Maas en de Merwede. Vooral de latere boten blonken uit in design en luxe. Nostalgie voert de boventoon als je de afbeeldingen van de rader- en salonboten ziet. De concurrentie van andere rederij-en en veerexploitanten én de gevolgen van de opkomst van het spoor voor Fop Smit worden gedetailleerd geschreven. Samen met een compleet (technisch) overzicht van alle veerboten is het boek een uniek document waarmee een belangrijk stuk geschiedenis voor het nageslacht bewaard wordt.

Fop Smit een begrip
Fop Smit was vroeger een begrip. Fop Smit was een man, een rederij en een scheepswerf die in het laatste decennium van de 19e en het eerste kwart van de 20e eeuw zowel landelijk als op wereldniveau de nodige faam heeft verworven. De rederij heeft tientallen jaren de verbindingen tussen veel Zuid-Hollandse plaatsen onderhouden. Maar de rederij voer verder! Westwaarts tot Rotterdam en oostwaarts tot aan Nijmegen. Veelal met salon-raderboten die als markante schepen door het rivierwater ploegden. Veel vrouwen en moeders gingen in voor- en najaar met de schepen richting Rotterdam om inkopen te doen zoals nieuwe kleding. Tal van handelaren maakten van de boten gebruik om hun klanten te bezoeken en om hun waren te verschepen. Bij de aanlegsteigers was het altijd een drukte van belang.

Welvaart en groei
In het luxe, met veel foto's en ander illustratiemateriaal uitgevoerde boek, wordt Fop Smit in al zijn facetten beschreven en krijgt de lezer een beeld van de enorme ondernemingsgezindheid van de streek, terwijl elders in de wereld de industriële revolutie nog volop gaande was. De geschiedenis van de rederij en scheepswerf Fop Smit toont dat de streek bijzonder bedrijvig was en dat er volop ontwikkeling gaande was. Door de veerdiensten van de Fop Smit werden de landelijke streken in Zuid-Holland toegankelijk voor mensen van elders en konden de inwoners van het gebied vrij gemakkelijk naar andere plaatsen reizen. Waardoor de streek sneller en meer dan andere gebieden een sterke ontwikkeling doormaakte.
Dit alles wordt uitgebreid beschreven door een kenner van schepen en scheepvaart, die al vele tientallen boeken over dit onderwerp op zijn naam heeft staan: Willem J.J.Boot.
Verder lezen

Waterman Books uit Dordrecht

particulier

Logo Waterman Books

Na betaling ontvangt u goed verpakt en zo snel mogelijk uw bestelling, Bij bestellingen boven de € 50,- betalen wij de verzendkosten (binnen Nederland) Als de boeken niet door de brievenbus kunnen en als pakket verzonden moeten worden via PostNL rekenen wij € 5,-

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus Boot, Willem J.J. - Maas en Merwe, Historie van de Stoomboot Reederij FOP SMIT & Co 1878-1951  Herlevend vervoer : Fast Ferries - Waterbus

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Waterman Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Waterman Books
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Waterman Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Waterman Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Waterman Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.