Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Bosch, Ingeborg - Onschuldige gevangene. Over opvoeden en over

Schrijver:
Titel: Onschuldige gevangene. Over opvoeden en overleven
ISBN: 9789020406344
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas /Contact, 2015 , 2015
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 400 pag.
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting


Onze kinderen zijn volledig overgeleverd aan de zorg die wij ze geven. Maar zijn we wel voldoende toegerust voor deze taak? Weten wij wat een kind écht nodig heeft? En wat ons eigen gedrag en emoties bij de opvoeding drijft?

- Hoe kan ik me voorbereiden op het krijgen van een kind?
- Wat moet ik weten over de ontwikkeling en de behoeften van kinderen?
- Hoe hanteer ik een dwarse peuter of onzekere puber?
- Hoe voorkom ik dat ik dezelfde fouten maak als mijn ouders?

Opvoeden valt veel ouders zwaarder dan verwacht. In dit boek biedt Ingeborg Bosch een schat aan informatie, maar ook concrete handvatten die ons helpen bij het begeleiden van kinderen op weg naar volwassenheid. Op zo'n manier dat we niet alleen zelf steeds evenwichtiger worden, maar vooral ook onze kinderen een goede start kunnen geven.
Recensie(s)




Kinderen zijn in hun jeugd volledig overgeleverd aan hun ouders. Zij bepalen het opvoedkundig klimaat. In eerste instantie beschrijft het boek wat met de titel bedoeld wordt en hoe je als ouder kunt inspelen op de behoeften van je kind. De opvoedingsstijl die geadviseerd wordt, neigt naar 'laissez faire'. Alhoewel vele opvoedkundigen adviseren als ouder grenzen aan te geven en negatief gedrag aan banden te leggen, focust dit boek meer op de beschermende positieve rol. Vervolgens beschrijft het boek een therapie waardoor mensen in contact komen met vroegere negatieve ervaringen en deze verwerken. Ouders zouden zichzelf belemmeren in hun gedrag en de relatie met anderen als zij hun 'afkeren' niet onder ogen komen. Ook voor kinderen zou deze therapie benut kunnen worden om 'trauma's' te verwerken. De therapie wordt stapsgewijs beschreven, alsof deze voor de lezer toepasbaar is. Het toepassen van deze therapie door een breed publiek is niet gewenst. Ze vergt veel kennis en inzicht in de psychologie van het kind en kan belastend zijn voor het kind indien ze niet met zorg wordt toegepast.

Redactie
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bosch, Ingeborg - Onschuldige  gevangene. Over opvoeden en overleven