Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Alblas, Gert - Groepsprocessen , overleggen en uitvoeren in tea

Schrijver:
Titel: Groepsprocessen , overleggen en uitvoeren in teams
ISBN: 9789031320943
Taal: Nederlands
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum,1997
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 208pp,
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting


Groepsprocessen 2e druk is een boek van Gert Alblas uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031320943

Overleggen en uitvoeren in teamverband vormt een steeds belangrijker element in het functioneren van organisaties om het samenwerken in teams in positieve richting te kunnen be nvloeden is inzicht nodig in groepsprocessen en in de condities voor een goede samenwerking. Daarnaast is diagnostisch vermogen een vereiste om te kunnen achterhalen welke tekorten in die samenwerking optreden en wat de oorzaken zijn en ten slotte methoden om die tekorten op te heffen.

Dit boek is ingericht op alle bovengenoemde eisen. In het eerste deel wordt kennis van groepsprocessen behandeld. In het tweede deel worden instrumenten verschaft om de tekorten in de samenwerking op te sporen (de diagnose) en worden methoden besproken om de samenwerking te verbeteren. Het boek is bestemd voor trainers, groepsbegeleiders iedereen die leiding moet geven aan groepsoverleg, deelnemers aan groepen en studenten in het HBO en WO.
Recensie(s)




Alblas wil met dit boek de lezer inzicht geven in het functioneren van groepen in organisaties. Volgens hem is dat nodig om te begr3pen waarom samenwerking in groepsverband vaak moeizaam is. Doel van het boek is om een aantal instrumenten aan te reiken die gebruikt kunnen worden om de tekorten in de samenwerking vast te stellen en op te heffen. De laatste jaren wordt in organisaties de organisatie, de inrichting en de uitvoering van taken vaak overgelaten aan de taakgroep zelf. Anders dan in de vorige druk van 1983 wordt daaraan meer aandacht besteed. Een aantal hoofdstukken is nieuw, de lay-out is geactualiseerd en ook de volgorde is enigszins gew3zigd. Het boek bevat veel interessante zaken over samenwerkingsgroepen, ook in vergel3king met de eerste druk. Alblas stapt echter niet in de valkuil om de literatuur helemaal te up-daten: erkende 'klassieke' auteurs bl3ven in dit werk centraal staan. Bestemd voor de gespecialiseerde bibliotheek.
(Biblion recensie, Drs. D. Bosker.)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alblas, Gert - Groepsprocessen , overleggen en uitvoeren in teams