Pauwstovski Konstatin - Goudzand

Schrijver:
Titel: Goudzand
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Oorschot
Bijzonderheden: Hardcover Als nieuw
Prijs: € 32,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Konstantin Paustovski (1892-1968) moest tijdens de Eerste Wereldoorlog dienst verrichten als ziekenbroeder op een hospitaaltrein aan het Pruisische front. Na de afschuwelijke terugtocht van het Russische leger in 1916 door Polen en Wit-Rusland maakte hij in 1917 in Moskou de mislukte Februarirevolutie mee. Na de Oktoberrevolutie vluchtte hij naar Odessa waar hij als journalist werkte. Vanaf 1930 kwam hij als verslaggever voor diverse kranten en tijdschriften aan de kost. Daarnaast vond hij steeds meer tijd om zich te wijden aan zijn literaire oeuvre. Op bol.com vind je alle boeken van Konstantin Paustovski.
Alles van Konstantin Paustovski
Toon minder
Samenvatting
Konstantin Paustovski schreef met Verhaal van een leven een van de mooiste egodocumenten uit de twintigsteeeuwse literatuur. Paustovski paart zijn ervaringen in de bloedigste en verschrikkelijkste episodes uit de Russische geschiedenis aan een buitengemeen goed ontwikkeld oog voor het schone, het ontroerende. Hartverscheurende tragiek en hartverwarmende liefde staan in zijn werk dan ook vaak naast elkaar. Dat verklaart misschien zijn immense succes in Nederland. De reeks vertalingen van Wim Hartog in de Privédomeinreeks werd zeer goed verkocht. Maar nu is er de 'onbekende Paustovski': Goudzand. Verhalen, dagboeken, brieven, zeshonderd pagina's nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen persoonlijke geschriften die Wim Hartog opdolf uit het Russische Verzameld werk en andere bronnen. Hartog laat Paustovski de ongelofelijke geschiedenis van diens eeuw vertellen. Voor de kenner een feest, voor wie nu met Paustovski kennismaakt een uitermate overtuigende inkijk in het werk van deze schrijver van wereldformaat.
g boek
Jalger Schoonhoven 2 oktober 2016
Ik raad dit product aan
schitterende taal
soms wat verwarrend
Geweldig boek voor de liefhebber van Paustovsky. Herkenbaar voor degenen die Een verhaal van een leven uit de privé domein reeks hebben gelezen. Past alle puzzelstukjes aan elkaar. En hier en daar pareltjes van vertelkunst. Ontroerend en poëtisch. Wel handig om van tevoren al wat van en over Paustovsky te hebben gelezen, om dit boek te kunnen plaatsen.

Vond je dit een nuttige review?
8 0 Ongepaste review?
Goudzand
Judithtenge Amsterdam 12 januari 2017
Ik raad dit product aan
Grappig
Meeslepend verhaal
Goede verhaallijn
heel bijzonder om zo over zijn leven te lezen , blijft een bijzondere schrijver ken niemand die zo beeldend over de natuur kan schrijven als Paustovski , je ruikt de bloesem bijna .
Ook omdat hij zoveel belangrijke periodes in de Russische en wereldgeschiedenis heeft meegemaakt , het is goed geschreven en makkelijk leesbaar eigenlijk zoals ook zijn romans zijn geschreven een aanrader!!



Geschreven bij Goudzand

Paustovski was me totaal onbekend en ik heb (nog)niets van hem gelezen. De korte verhalen in het boek en de brieven zijn mooi en soms ontroerend geschreven. De dagboekaantekeningen zijn in telegramstijl en soms saai. Ik zou dit boek niet als een meesterwerk omschrijven. Misschien zijn er Paustovski-liefhebbers die er meer aan hebben dan ikzelf.
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.