Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Loopik, J.; van der Linde, C; van Dasselaar, M. - ‘Ora et labor

Schrijver:
Titel: ‘Ora et labora’, Bidden en werken op het terrein van het Clarissenklooster te Gouda
ISBN: 9789460644788
Taal: Nederlands
Uitgever: ADC ArcheoProjecten
Bijzonderheden: 2018, grote paperback,136 pp. rijk geïllustreerd, nieuw
Prijs: € 11,00
Verzendkosten: € 4,30 (binnen Nederland)
Meer info:
De titel van het boek is ‘Ora et labora’, Bidden en werken op het terrein van het Clarissenklooster te Gouda.
En deze titel zegt het al: de hele geschiedenis van het Clarissenklooster komt uitgebreid aan bod. Zowel uit de tijd dat het klooster hier gevestigd was (ca. 1467-1592), als van de latere perioden toen in de gebouwen van het klooster de Stadstimmerwerf werd gevestigd.

In de opgraving zijn niet alleen de resten van de kapel van het klooster opgegraven, maar ook gebouwen en vondsten uit de 17e tot 19e eeuw, toen de Stadstimmerwerf hier zat.

Het onderzoek heeft een aantal verrassende zaken opgeleverd. Een deel van de resultaten is al eerder, lopende het onderzoek bekend gemaakt. Zo werd uit het eerste onderzoek van de skeletten, tijdens de Nieuwe Anatomische lessen van Constance van der Linde, al duidelijk dat er niet alleen vrouwen (Clarissen) in het klooster begraven zijn, maar ook mannen en kinderen.

Nu blijken er in de grafkuilen ook enkele bijzondere vondsten gedaan te zijn, die meer vertellen over de begraven personen. Bij een van de vrouwen werd een spinsteentje gevonden en in het graf van een kindje een klein benen (speelgoed)mesje. Ook uit de periode van na het klooster blijken er vondsten (onder andere van de Stadstimmerwerf) bewaard te zijn gebleven, die we uiteindelijk ook hebben meegenomen in het verhaal. Zo gaat het dus niet alleen over het klooster maar over de gehele geschiedenis van de oude ‘brandweerlocatie’.
Verder lezen

Goudinees uit Amersfoort

particulier

Logo Goudinees

Bij bestellingen binnen Nederland vanaf 25 Euro geen verzendkosten. Andere landen op aanvraag.
grotere boeken in overleg evt opengevouwen om verzendkosten te sparen.
postcodegebied 3824 – brievenbuspost gratis. Pakketpost is één tarief tot 10 kilo, kies dus gerust nog een paar boeken erbij uit!
indien U na 2 dagen geen reactie van mij ontving, kijk dan aub in uw SPAMBOX :Indien u een tel.nummer doorgeeft bel ik na enkele dagen indien de mail niet goed aankomt.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Loopik, J.; van der Linde, C; van Dasselaar, M. - ‘Ora et labora’, Bidden en werken op het terrein van het Clarissenklooster te Gouda