Groot, Anneke - Houvast - contactgericht spelen en leren met ki

Schrijver:
Titel: Houvast - contactgericht spelen en leren met kinderen in het autistisch spectrum
ISBN: 9789088505973
Taal: Nederlands
Uitgever: SWP, Uitgeverij B.V.
Bijzonderheden: 2015 Paperback / softback
Prijs: € 24,00
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Flaptekst

Houvast laat je zien wat er nodig is om met kinderen met autisme contact te maken en hoe je aan kunt sluiten op hun prikkelverwerking. Waarom werkt het om met deze kinderen mee te spelen in hun spel en op hun voorwaarden? Dat biedt houvast en daar liggen de mogelijkheden om hun kwaliteiten en leervermogen te ontwikkelen.Het boek gaat uitgebreid in op prikkelverwerkingsproblemen en dyspraxie, waardoor het deze kinderen vaak niet lukt te laten zien dat ze iets wel begrijpen. Ze hebben moeite om gericht te handelen en leren minder van hun fouten, ze verdwalen in hun hoofd. Een helpende (ouder)hand, afgestemd op de uitvoerende vaardigheden (executieve functies), helpt hen om tot gerichter handelen te komen en succeservaringen te hebben. Ons onderwijssysteem en opvoedingsideeën staan vaak haaks op wat deze kinderen nodig hebben.De auteur reikt talloze zeer bruikbare handvatten aan om de juiste afstemming te vinden, het contact met het kind te versterken en het leervermogen van een kind aan te spreken. Het meeste impact hebben de reacties van opvoeder/hulpverlener: Als je open en zonder oordelen bent, komt een kind met autisme naar je toe. Het laatste deel gaat daarom over jezelf en hoe je je gevoelens als stress, onzekerheid en machteloosheid om kunt zetten in kracht en vertrouwen. Op verrassende wijze schrijft Anneke Groot, moeder van een zoon met autisme en ruim 15 jaar gewaardeerd deskundige op het gebied van contact en autisme, over haar inzichten. Ze vertelt met veel levendige praktische voorbeelden. Een prachtig boek voor ouders en professionals.Kinderen met autisme gebruiken hun zintuigen anders dan 'normale' kinderen. Voelsprieten (lees: prikkels) staan altijd 'aan' en daarom kunnen ze jou feilloos 'lezen'. Contactgericht spelen en leren maakt gebruik van die voelsprieten en de mogelijkheden van je bijzondere kind om te communiceren. Een enorme belangrijke stap naar herkenning en acceptatie.Anja en Paul HaarhuisEr zijn veel therapieën voor kinderen met autisme; voor mij zijn dat parels. Contactgericht spelen en leren is het snoer dat al die parels verbindt.Een ouderAnneke Groot biedt met haar boek Houvast een hoopvol perspectief en geeft veel bruikbare inzichten om tot een liefdevolle en effectieve benadering te komen. Voor mij heel herkenbaar, want als geen ander weet ik dat het contact met kinderen met autisme vaak anders verloopt dan je verwacht en dat je handvatten nodig hebt om je kind te bereiken. En als dat dan lukt, kun je daar heel veel kracht uit halen.Aaltje van Zweden, Voorzitter Stichting Papageno

Verder lezen

Boekstra uit Nijverdal

zakelijk

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs.
Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,90 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland.
Verzendkosten België 3,95 euro per zending.
Bij bestellingen van 10 euro of minder zijn de verzendkosten hoger; zie vermelding bij het boek.
Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.
De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Groot, Anneke - Houvast - contactgericht spelen en leren met kinderen in het autistisch spectrum

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekstra

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Dit boek is nieuw
  • U ontvangt bij ons altijd de laatste beschikbare druk
  • Daarom kan de getoonde afbeelding afwijken van het werkelijke boek
  • Van toepassing zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden Boekstra
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekstra een bevestiging per e-mail
  • U handelt deze bestelling rechtstreeks af met Boekstra. In de e-mail staan de naam,adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekstra vermeld
  • Boekstra kan betaling vooraf vragen
  • Bekijk hier de algemene voorwaarden van Boekstra.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.