Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 19

Schrijver:
Titel: Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom - Amsterdam, 2013.
Bijzonderheden: Gebonden met harde linnen kaft en stofomslag ( met lichte gebruikssporen ) met 295 veel illustraties het boek is in goede staat !
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Na een bescheiden start op 1 juli 1913 op vliegkamp Soesterberg ontwikkelde de Nederlandse militaire luchtvaart zich tot een volwaardig luchtwapen en een zelfstandig krijgsmachtdeel. De afgelopen eeuw is daarmee, in meer dan één betekenis, een bevlogen periode. Daarin neemt Soesterberg een speciale plaats in. Vanaf het prille begin van de gemotoriseerde luchtvaart speelde het Utrechtse vliegkamp een cruciale rol in de ontwikkeling van het Nederlandse luchtwapen. Deze dominante positie behield het tot de Tweede Wereldoorlog. Gedurende de bezettingsjaren benutte de Duitse luchtmacht Fliegerhorst Soesterberg voor offensieve operaties, maar moest zij zich ook teweer stellen tegen geallieerde luchtaanvallen.
Na 1945 kreeg de Vliegbasis Soesterberg een markante plaats toebedeeld in de bondgenootschappelijke luchtverdediging van de NAVO. Behalve voor de Koninklijke Luchtmacht was de basis veertig jaar achtereen de thuishaven van een Amerikaans Fighter Squadron, dat met geavanceerd materieel een zichtbare - maar ook duidelijk hoorbare - bijdrage leverde aan het behoud van de Europese vrede en veiligheid. Na de val van de Muur in 1989 tot de sluiting in 2008 was Soesterberg de thuisbasis van transportvliegtuigen en -helikopters die wereldwijd bijdroegen aan talrijke humanitaire missies en vredesoperaties. Tegenwoordig getuigen de aanwezige luchtmachtmonumenten, de behouden infrastructuur en het nieuwe Nationaal Militair Museum van de uitzonderlijke plaats die Soesterberg inneemt in de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis.
Bakermat Soesterberg verschaft een uniek inzicht in de ontwikkeling van een eeuw militaire luchtvaart in Nederland. Met uw smartphone of tablet krijgt dit fraai geïllustreerde jubileumboek een extra audiovisuele dimensie en bekijkt u tientallen historische filmfragmenten en clips uit een boeiende geschiedenis.

In het kader van het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Luchtmacht op 1 juli 2013 heeft het Nederlands Instituut voor Militaire Historie een reeks publicaties samengesteld over een eeuw militaire luchtvaart in Nederland. In deel 1, het jubileumboek voor een groot publiek, blikt men niet alleen terug op de ontwikkeling van het luchtwapen, maar wordt vooral de rijke geschiedenis beschreven van de bakermat van de luchtmacht, Soesterberg. Naast de ontwikkeling van de heide tot een vliegkamp, de oprichting van de Luchtvaartafdeling, ook aandacht voor de meidagen van 1940. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt 'Fliegerhorst' Soesterberg door de Duitse bezetter uitgebreid en gemoderniseerd, terwijl tijdens de Koude Oorlog het veld een belangrijke NATO-rol vervult en zelfs een aantal jaren de thuisbasis is voor het Amerikaanse 32nd Fighter Squadron. Het boek verhaalt hoe na de val van de Muur ook de vliegbasis Soesterberg andere taken krijgt toebedeeld in het kader van de vele vredesmissies en ten slotte door de bezuinigingsmaatregelen bij defensie als actief veld in 2008 wordt gesloten. Dit rijk geïllustreerde boekwerk geeft een goed overzicht van de geschiedenis van Soesterberg voor iedereen met belangstelling voor de Nederlands luchtvaart in het algemeen.
Verder lezen

Waterman Books uit Dordrecht

particulier

Logo Waterman Books

Wij zijn van vrijdag 3 mei tot en met zaterdag 18 mei 2024 wegens vakantie gesloten , bestellen mag natuurlijk . Vanaf maandag 20 mei zullen we uw bestelling zo snel mogelijk behandelen Na betaling ontvangt u goed verpakt en zo snel mogelijk uw bestelling

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg Winter, Rolf de - Een eeuw militaire luchtvaart in Nederland 1913-2013 Bakermat Soesterberg

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Waterman Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Waterman Books
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Waterman Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Waterman Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Waterman Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.