Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Montaigne, Michel de - Over de wreedheid / Essays (in de pracht

Schrijver:
Titel: Over de wreedheid / Essays (in de prachtige vertaling van meestervertaler Hans van Pinxteren)
ISBN: 9789025333904
Uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep
Bijzonderheden: Nieuw, mooi, schoon, strak, ongelezen, in zwart linnen GEBONDEN. 1998, 1e en enige druk, 134 p. Gaaf omslag, zonder verkleuring. Geen naam, strepen etc. Cadeau waardig !
Prijs: € 9,90
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
In Over de wreedheid zijn de essays geselecteerd waarin Montaigne zich vooral manifesteert als een criticus van de wantoestanden in zijn tijd. De onrust en de onzekerheid die in zijn eigen land zijn ontstaan door de godsdienstoorlogen hebben geleid tot wrede taferelen, een wreedheid die niet alleen tot uiting komt in ongeordende plunderingen, maar ook op meer geordende wijze, ja, binnen de rechtspraak zelf. Daarnaast heeft de westerse beschaving zich met de recente ontdekking van de Nieuwe Wereld al evenmin van haar beste kant laten zien.In de essays 'Over de kannibalen' en 'Over koetsen' geeft Montaigne blijk van enerzijds zijn respect voor de natuurvolkeren in Zuid-Amerika, anderzijds van zijn verontwaardiging over de wrede kolonisatiemethodes van de conquistadores. Nagenoeg als enige in zijn tijd heeft Montaigne zijn stem verheven tegen een in de rechtspraak algemeen aanvaarde manier van ondervragen (hij was er als voormalig rechter getuige van geweest), het verhoor dat zich bedient van martelingen. Dat protest komt tot uiting in de essays 'Over het geweten', 'Over de wreedheid' en 'Lafheid, de moeder van de wreedheid'.Tenslotte spreekt hij zich in 'Over kreupelen' uit over een onderwerp dat in zijn dagen als een wel zeer hot item gold: de hekserij. Zo werden tussen 1577 en 1592 alleen al in Lotharingen negenhonderd mensen wegens hekserij ter dood veroordeeld. In het naar voren brengen van zijn mening dat het bestaan van heksen iets zeer dubieus is, getuigt Montaigne van een voor zijn tijd oorspronkelijke en vooral gedurfde gedachtengang.De dichter Hans van Pinxteren is in 1980 bekroond met de Martinus Nijhoffprijs voor vertalingen. Hij vertaalde onder anderen Artaud, Balzac, Flaubert, Rimbaud en Stendhal.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Montaigne, Michel de - Over de wreedheid / Essays (in de prachtige vertaling van meestervertaler Hans van Pinxteren) Montaigne, Michel de - Over de wreedheid / Essays (in de prachtige vertaling van meestervertaler Hans van Pinxteren)