Carluccio , Antonio . [ ISBN 9789059565142 ] 4421 - Mijn Beste

Schrijver:
Titel: Mijn Beste Italiaanse Recepten . ( In dit schitterende boek heeft Antonio Carluccio – de godfather van de Italiaanse keuken – meer dan 300 van zijn lekkerste recepten verzameld en zo de allerbeste gerechten van Italiaanse bodem bijeengebracht. -
ISBN: 9789059565142
Taal: Nederlands
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Bijzonderheden: Gebonden met harde kaft in als nieuwe staat - 4421 - 1e dr 2013 - 321 p - 1900 gr - 22,6x28,6 cm - ± 4 cm dik
Prijs: € 110,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Dit bijzondere boek neemt u mee op een culinaire reis door Italië. Antonio’s simpele, positieve en nuchtere benadering van koken speelt hierbij een belangrijke rol. Elk aspect van de Italiaanse maaltijd – antipasti, insalate, zuppe, pasta, dolci etc. – komt aan bod en verrukkelijke gerechten uit vrijwel iedere culinaire regio van Italië passeren de revue. De indrukwekkende fotografie en Antonio’s karakteristieke stijl en verhalen maken Antonio Carluccio – Mijn beste Italiaanse recepten tot een onmisbaar werk voor iedere liefhebber van de Italiaanse keuken.

Er zijn deze afgelopen periode aardig wat groten uit de culinaire wereld ontvallen. Eén daarvan was – nog net geen jaar geleden – de Godfather van de Italiaanse keuken, Antonio Carluccio.

Antonio Carluccio is in de jaren ’80 in London terecht gekomen en werd daar bekend als een groot pleitbezorger van de pure en eerlijke Italiaanse keuken. Niet in de laatste plaats omdat hij veelvuldig kokend op tv verscheen en natuurlijk omdat zijn restaurant de plek was waar het allemaal begon voor Jamie Oliver.

Dit omvangrijke boekwerk is een herdruk van het boek dat verscheen in 2013 en het bevat zo’n 300 van Antonio Carluccio’s beste recepten. Er is zorg besteed aan dit boek, dat zie je aan alles. De vormgeving is eenvoudig, zonder veel schreeuwerige kleuren en met een mooi en rustig lettertype. Het past daarom zo goed bij de Italiaanse keuken die bekend staat om de in het algemeen redelijke eenvoudige gerechten zonder veel opsmuk. De smaak komt immers van de pure en verse producten die van zichzelf zoveel smaak hebben dat opsmuk niet nodig is. Precies de reden waarom ik zo van deze keuken houd.

In het voorwoord van de auteur staat onder andere: ‘Toch vind ik dat veel chefs – Italiaanse zowel als niet-Italiaanse – tegenwoordig nogal knutselen aan de recepten. Ik heb geen idee wat de reden daarvoor is. Wat mij betreft hoeven Italiaanse gerechten niet veranderd te worden; ze moeten alleen op de juiste manier worden klaargemaakt, en met goede en authentieke ingrediënten.’ Zegt deze quote niet alles zegt over Antonio Carluccio, de chef? Wat goed is, is goed en blijf er verder dan vooral van af!

In dit boek vind je een vrij traditionele indeling naar soort gerecht. Ik zou trouwens ook niet weten hoe je anders een overzichtelijk geheel zou krijgen. Wel anders dan anders is dat salades en soepen een eigen hoofdstuk hebben. Ook groenten hebben een eigen hoofdstuk. Ik pik een paar voorbeeldjes van recepten uit de verschillende hoofdstukken, om je een idee te geven van de inhoud. In het hoofdstuk antipasti vind je bijvoorbeeld spinazieballetjes (polpettine di spinaci), frittata met kardoen en ham (frittata di cardi e prosciutto) en aardappel tonijnkoekjes (polpette di tonno e patate). Bij het hoofdstuk over pasta tref je bijvoorbeeld aan brede pastalinten met voorjaarssaus (pappardelle con frittedda) en linguine met kreeft (linguine con aragosta). In het hoofdstuk over vlees onder andere een Goddelijk uitziende kip uit de oven met rozemarijn en knoflook (pollo al rosmarino e aglio) en in het hoofdstuk ‘Dolci’ taart met vruchtenjam (crostata di cugna), hazelnoottaart (torta di nocciole) en polentakoekjes (biscotti di polenta).

Dit prachtige verzamelwerk van Antonio Carluccio geeft een mooi en gevarieerd beeld van wat de man betekend heeft voor de culinaire wereld en voor de Italiaanse keuken in het bijzonder. Al deze recepten zijn op een andere plek al eens verschenen, maar zo gebundeld is het een mooi werk dat een plekje verdiend in de keuken van liefhebbers van Italiaans eten.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carluccio , Antonio  . [ ISBN 9789059565142 ] 4421 - Mijn Beste Italiaanse Recepten . ( In dit schitterende boek heeft Antonio Carluccio – de godfather van de Italiaanse keuken – meer dan 300 van zijn lekkerste recepten verzameld en zo de allerbeste gerechten van Italiaanse bodem bijeengebracht. -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.