deboekvink is momenteel afwezig,deboekvink heeft de volgende melding achtergelaten:

Van zondag 9 juni t/m zondag 23 juni zijn we wegens vakantie gesloten. Bestellen kan dus wel, maar versturen pas na 23 juni

De verkoper verwacht te reageren na 23-06-2024

Claus, Hugo - 'De geruchten' en het vervolg 'Onvoltooid verlede

Schrijver:
Titel: 'De geruchten' en het vervolg 'Onvoltooid verleden' samen
ISBN: 9789023437628
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De
Bijzonderheden: 2 paperbacks, in zeer goede en nieuwstaat, foto=boek. Ophalen in Middelburg (Zeist of Rotterdam in overleg). Of wordt, voor zover mogelijk nog dezelfde dag, netjes ingepakt en verzonden vanaf €3,60.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
1996 De geruchten (1dr zgd glzn 9789023436287)
1998 Onvoltooid verleden (1dr zgan 9789023437628)
Hugo Claus is niet alleen de beroemdste en meest gelezen schrijver van Vlaanderen, hij is ook de meest profetische. Bijna een halve eeuw na zijn schokkende debuut De Metsiers uit 1951 houdt Claus - inmiddels een stevige kandidaat voor de Nobelprijs voor de literatuur - de vinger aan de pols van de tijd. Sterker nog, hij kent België, haar schimmige politiek en haar inwoners zo goed dat zijn werk een voorspellende waarde voor zijn vaderland lijkt te bevatten. Zijn vorige roman, De geruchten, getuigde in het bijzonder van profetische kwaliteiten. Vlak na de publicatie van dat boek - dat in Nederland de prestigieuze Librisprijs 1997 won - braken in België rellen uit over de affaire Dutroux, de pedofiel die jonge meisjes in zijn kelder had opgesloten en had laten misbruiken. De poging van een netwerk van hoge heren de zaak in de doofpot te stoppen wekte een heus volksoproer.
In Onvoltooid verleden, dat als een vervolg op De geruchten kan worden gezien, doet Claus er nog een schepje bovenop. De roman bestaat in zijn geheel uit het verhoor dat een gepensioneerde commissaris - we zijn inmiddels dertig jaar verder in de tijd - de broer van René Catrijsse, Noël, afneemt. Noël vertelt met horten en stoten zijn trieste en huiveringwekkende verhaal.
Omdat hij als jongetje van zijn moeders tandem op zijn hoofd is gevallen, wordt Noël voor ‘zot’ versleten in de kantoorboekhandel waar hij werkt Zotte Pollo genoemd. Al snel blijkt dat hij ondanks zijn gekte een messcherpe blik heeft. Noël onderschept een envelop met naaktfoto’s van een jong meisje, die bestemd zijn voor zijn onsympathieke, leugenachtige chef. De foto’s verwijzen ondubbelzinnig naar de affaire Dutroux.
De grillige stijl waarin Claus het verhaal van Noël zich vervolgens laat voltrekken is echter wel degelijk dubbelzinnig - zoals alle grote literatuur. Onvoltooid verleden scheert langs de grenzen van geloof en verbazing. De sympathieke sul Noël ontpopt zich namelijk tijdens het verhoor als een bloedige wreker van het kwaad. Achteraf blijkt Zotte Pollo (een verwijzing naar de vergeldende kracht van de Griekse god Apollo) een seriemoordenaar die, overtuigd van het eigen gelijk, net zoveel slachtoffers eist als het blauwe virus van zijn broer René in De geruchten.
Claus speelt een even onheilspellend als superieur spel met de lezer speelt. Niet voor niets heeft hij uit De geruchten juist deze zin als motto gehaald: ‘Ik geef toe, het is van ons schoonste niet, maar de mens moet toch iets doen met zijn medemens, hem plagen of hem vogelen.’ Met speels gemak schuift Claus in Onvoltooid verleden de gezichten van goed en kwaad over elkaar heen. De waarheid van Claus is de ultieme: de waarheid bestaat niet en het verleden, hoe gruwelijk ook, is nooit werkelijk voorbij.
Verder lezen

deboekvink uit Middelburg

particulier

Logo deboekvink

deboekvink
Welkom in mijn boekwinkeltje!
voor de meeste boeken geldt: 4e boek* gratis
* Bij aankoop van 4 boeken is het boek met de laagste prijs gratis.
FOTO = BOEK
Portokosten:
De boeken worden verzonden met track & trace via Post.nl brievenbuspakje maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm voor € 3,85. DHL pakket naar uw woonadres in Nederland voor € 6,25. DHL pakket naar een servicepunt in Nederland voor € 4,50. Boven de € 40,00 gratis
Voor België: DPD klein pakket t/m 3 kg €7,00.
Jan Verjaal, Lodo van Hamelstraat 15, 4333CR Middelburg.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Claus, Hugo - 'De geruchten' en het vervolg 'Onvoltooid verleden' samen Claus, Hugo - 'De geruchten' en het vervolg 'Onvoltooid verleden' samen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij deboekvink

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met deboekvink
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en deboekvink een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van deboekvink vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • deboekvink kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.