Perspectiefgerichte en talentgedreven welzijnszorg

Schrijver:
Titel: Perspectiefgerichte en talentgedreven welzijnszorg
ISBN: 9789051798135
Uitgever: Rotterdam University Press
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 7,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Werken aan de tafelrand

Een van de uitdagingen waar we voor staan, ligt in het opleiden van jongeren voor de arbeidsmarkt. Zorgwekkend is het aantal voortijdige schoolverlaters zonder startkwalificatie. Door een opeenstapeling van problemen lukt het ze niet hun opleiding af te maken en dreigen daardoor maatschappelijk af te glijden. Hun kansen op de arbeidsmarkt zijn gering. Rotterdam telt enkele duizenden van zulke risicojongeren. Om deze jongeren te helpen zijn innovatieve sociale professionals nodig. In deze openbare les constateert lector Toby Witte dat de zorg- en wel-zijnssectoren versnipperd zijn georganiseerd en onvoldoende aanvullend functioneren. Dit vermindert de slagvaardigheid en het probleemoplossend vermogen van sociale professionals om risicojongeren perspectief te bieden.

Er is een kanteling van verzorging naar activering nodig waarbij nieuwe oplossingsarrangementen oftewel vernieuwingen van het 'zorgdenken' centraal staan. En niet alleen dat, want zorg en welzijn zullen volgens Witte gaan samensmelten tot 'welzijnszorg'. De vraag daarbij is, over welke competenties sociale professionals moeten beschikken om een meer perspectiefgerichte en activerende welzijnszorg van de grond te tillen. Witte constateert een groeiende behoefte aan ondernemende, talentgedreven, sociale professionals die ongeacht hun generalistische of specialistische opleidingsachtergrond vooral ook moeten kunnen optreden als verbinder in complexe situaties. De zorg- en welzijnsopleidingen spelen hier een belangwekkende rol en zullen ongetwijfeld in het kader van de kanteling naar welzijnszorg, van zorg naar activering, naar perspectiefgericht en talentgedreven werken moeten meebewegen om up to date opgeleide sociale professionals af te leveren.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Perspectiefgerichte en talentgedreven welzijnszorg