Maandag, Ben - Kinderdijk, land, wind en water. Hollands waterb

Schrijver:
Titel: Kinderdijk, land, wind en water. Hollands waterbeheer door de eeuwen heen / Dutch water management through the ages
ISBN: 9789078388135
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Watermerk
Bijzonderheden: 2015, gebonden, 288 x 222 mm. 160 blz. goed
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een uniek boek, zowel wat betreft tekst als foto’s en illustraties, over de strijd van de bewoners van de Alblasserwaard tegen het water. Niet eerder verscheen een boek waarin de geschiedenis van de molens van Kinderdijk, wereldwijd handelsmerk van Nederland, zo compact en leesbaar is weergegeven, en zo prachtig is geïllustreerd. Wie nu door het landschap van Kinderdijk wandelt en geniet van het uitzicht op de negentien molens, ziet een schilderachtig plaatje. Maar daarachter gaat een verhaal schuil van overstromingen en wateroverlast, van een eeuwen durende strijd tegen het water. Jarenlang zorgden de molens dat het water uit de polders werd gepompt. Tegenwoordig is hun taak overgenomen door de gemalen met hun indrukwekkende vijzels. Vanaf de dag dat mensen besloten zich in de Alblasserwaard te vestigen zijn zij voortdurend bezig geweest met het in toom houden van het water. De veengrond klonk in, waardoor het land steeds lager kwam te liggen ten opzichte van de omliggende rivieren. Bewoners delfden bij die strijd vaak het onderspit: overstromingen waren aan de orde van de dag. Maar tegelijkertijd was het ook een strijd die de bewoners dwong samen te werken en creatieve oplossingen te bedenken. En dat deden ze! Kinderdijk was een van de eerste plekken in Nederland waar windmolens werden toegepast om water op te pompen. Dat ingenieuze systeem werd steeds verder verfijnd. Er werden dijken aangelegd om het land tegen het water te beschermen. Er kwamen ‘boezems’ om overtollig water op te slaan. De rol van de molens werd steeds prominenter. In 1739 en 1740 werden de zestien molens geplaatst, die Kinderdijk wereldberoemd hebben gemaakt. Tijdens de Industriële Revolutie werden de gemalen geïntroduceerd. Dat betekende bijna het einde van de molens, maar gelukkig zijn ze al die jaren behouden gebleven en uiteindelijk op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. Dat geeft alle belangstellenden de mogelijkheid om nog steeds van het molenlandschap te genieten en herinnert er tegelijkertijd aan hoe Nederland sinds de middeleeuwen is omgegaan met de gevaren van het water. Kinderdijk: het voorbeeld van eeuwenlang watermanagement. Dit fascinerende en gevarieerde verhaal staat in het boek ‘Kinderdijk, land, wind en water’. Het boek bevat veel niet eerder gepubliceerde foto’s van fotograaf Eppo W. Notenboom. Daarnaast is in het boek ook historisch materiaal opgenomen, afkomstig uit het privébezit van de molenaars. De tekst is van de Rotterdamse auteur Ben Maandag. Hij heeft inmiddels een groot aantal boeken op zijn naam over de geschiedenis van Rotterdam en over architectuur en stedenbouw.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

zakelijk

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Maandag, Ben - Kinderdijk, land, wind en water. Hollands waterbeheer door de eeuwen heen / Dutch water management through the ages

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    J.M. van der Meer
    Kamer van Koophandel nummer: 28087705
    NL002055499B34
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.