Tessa de Loo - De tweeling

Schrijver:
Titel: De tweeling
ISBN: 9789029543125
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De tweeling is een roman geschreven door Tessa de Loo. Het boek vertelt het verhaal van twee identieke tweelingzussen, Lotte en Anna, die na de Tweede Wereldoorlog elkaar na lange tijd weer ontmoeten. Ze zijn als kinderen van elkaar gescheiden en hebben elkaar meer dan zeventig jaar niet gezien.

Het verhaal begint in 1995, wanneer de zussen elkaar toevallig tegenkomen in een kuuroord in België. Ze herkennen elkaar meteen, ondanks de vele jaren die zijn verstreken. Lotte woont in Nederland en is getrouwd met een Nederlandse man, terwijl Anna in Duitsland woont en getrouwd is met een Duitse man. Ze hebben beiden een totaal verschillend leven geleid en hebben hun eigen ervaringen en herinneringen aan de oorlog.

Gedurende hun ontmoetingen in het kuuroord beginnen Lotte en Anna hun verleden te delen en herinneringen op te halen. Ze ontdekken dat ze als kinderen een hechte band hadden, maar dat ze door de oorlog en de scheiding van hun ouders uit elkaar zijn gedreven. Lotte heeft de oorlog in Nederland meegemaakt, terwijl Anna in Duitsland opgroeide en deel uitmaakte van de Hitlerjugend.

Terwijl ze herinneringen ophalen, ontstaat er een complexe mix van gevoelens bij de zussen. Ze voelen zowel liefde als haat jegens elkaar, omdat ze elkaar verantwoordelijk houden voor de keuzes die ze hebben gemaakt tijdens de oorlog. Lotte verwijt Anna dat ze aan de verkeerde kant stond, terwijl Anna Lotte beschuldigt van verraad aan haar Duitse afkomst.

De tweeling is niet alleen een verhaal over de persoonlijke geschiedenis van Lotte en Anna, maar ook over de impact van de oorlog op hun levens. Het boek onderzoekt thema's als identiteit, schuld, verzoening en de zoektocht naar waarheid en begrip. Het laat zien hoe de oorlog niet alleen individuele levens heeft beïnvloed, maar ook families en hele landen heeft verscheurd.

De schrijfstijl van Tessa de Loo is meeslepend en emotioneel. Ze weet de complexe gevoelens van de zussen op een indringende manier over te brengen. De tweeling is een aangrijpend verhaal dat de lezer confronteert met de gruwelijkheden van de oorlog en de langdurige gevolgen ervan.

Het boek is in 1993 gepubliceerd en is sindsdien een internationale bestseller geworden. Het is vertaald in meer dan dertig talen en heeft verschillende literaire prijzen gewonnen. De tweeling is niet alleen een boek over de Tweede Wereldoorlog, maar ook een universeel verhaal over familie, identiteit en de zoektocht naar verzoening.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.