Desiderius Erasmus (vertaling door A. Dirkzwager en A.C. Nielson)

Schrijver:
Titel: De lof der zotheid / druk 1
ISBN: 9789061003632
Taal: Nederlands
Uitgever: AD. Donker
Bijzonderheden: 1993, paperback, in goede staat
Prijs: € 9,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1509 verlaat Erasmus na een verblijf van bijna drie jaar Italie en gaat op weg naar Engeland. Tijdens zijn reis over de Alpen ontwerpt hij in gedachten de Moriae Enconium ('De lof der Zotheid'). Zonder plan tot publicatie schrijft hij dit boek in 1 week in London omdat hij daar op nagestuurde boeken moest wachten en 'door een aanval van nierstenen niet in staat tot seriezer arbeid'.

Het boek verschijnt in 1511, wordt een internationaal succes en zal het beroemdste boek van Erasmus worden, waarin de dwaasheid als een onmisbaar element in onze maatschappij wordt gezien dat leven en samenleven mogelijk maakt.

'Stultitia' de Dwaasheid in eigen persoon, die in een magistrale lofrede op haar macht en nuttigheid zichzelf prijst. Erasmus in 1469 te Rotterdam geboren als zoon van een priester, zette in Lof de Zotheid heel wat waarden en instellingen op het verkeerde been. Hij deed dat overigens met luchtige spot. Zijn kritiek, die hij alweer bijna vijf eeuwen geleden in spitse stijl gaf is ook nu nog in grote lijnen geldend. Lieden, die menen de wijsheid in pacht te hebben, zoals betweterige schoolmeesters, tobbende dichters, ijdele schrijvers, dwaze filosofen, zelfingenomen rechtsgeleerden, bijklussende hoogleraren en achterbakse kardinalen maken kennis met zijn puntige hekel.

Deze Nederlandse vertaling van Dirkzwager en Nielson dankt haar kracht aan de voortreffelijke wijze (meer naar de geest dan de letter), waarop de vertalers er in zijn geslaagd het Latijn te vertalen. Mede daardoor is de actualiteit gewaarborgd.
Verder lezen

Banien uit Nieuwegein

zakelijk
Welkom bij Banien Boeken, in- en verkoper van tweedehands boeken. Niet alle boeken zijn voorzien van foto's, de staat van de boeken wordt altijd zo goed mogelijk beschreven. Voor meer informatie en/of foto's over bepaalde boeken, stuur gerust een bericht.
Bij grotere boeken/pakketen, verzending naar DHL-punt is op verzoek mogelijk en vaak goedkoper.
Bestellingen worden verzonden na betaling.
Let op, voor verzending buiten Nederland zijn de verzendkosten hoger.
Soms komt het voor dat een mail binnenkomt in uw spam.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Desiderius Erasmus (vertaling door A. Dirkzwager en A.C. Nielson) - De lof der zotheid / druk 1 Desiderius Erasmus (vertaling door A. Dirkzwager en A.C. Nielson) - De lof der zotheid / druk 1 Desiderius Erasmus (vertaling door A. Dirkzwager en A.C. Nielson) - De lof der zotheid / druk 1 Desiderius Erasmus (vertaling door A. Dirkzwager en A.C. Nielson) - De lof der zotheid / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Banien

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Banien
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Banien Boeken
    Kamer van Koophandel nummer: 92900712
    NL004986781B71
  • Na uw bestelling ontvangen u en Banien een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Banien vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Banien kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.