Gustave Flaubert, Guy de Maupassant - Madame Bovary

Schrijver:
Titel: Madame Bovary
ISBN: 9783446239944
Uitgever: Hanser, Carl Gmbh + Co.
Bijzonderheden: Conditie: Nieuw
Prijs: € 14,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Madame Bovary is een roman geschreven door Gustave Flaubert en gepubliceerd in 1856. Het boek vertelt het verhaal van Emma Bovary, een jonge vrouw die op zoek is naar avontuur en passie in haar leven. Ze is getrouwd met Charles Bovary, een saaie en middelmatige plattelandsarts, maar haar huwelijk biedt haar niet de opwinding en romantiek waar ze naar verlangt.

Emma is een dromerige en romantische ziel die geobsedeerd raakt door de romans die ze leest. Ze wordt geïnspireerd door de gepassioneerde liefdesverhalen en de extravagante levensstijl van de personages. Ze begint te geloven dat haar eigen leven leeg en betekenisloos is in vergelijking met deze fantasiewereld.

Om aan haar saaie bestaan te ontsnappen, begint Emma een reeks affaires met verschillende mannen. Ze wordt verleid door Rodolphe, een charmante en welgestelde landeigenaar, en later door Léon, een jonge advocaat. Emma hoopt dat deze affaires haar het geluk en de vervulling zullen brengen die ze mist in haar huwelijk.

Terwijl Emma haar affaires voortzet, raakt ze steeds meer verstrikt in een web van leugens en bedrog. Haar geheime leven begint haar huwelijk en haar reputatie te bedreigen. Ze raakt diep in de schulden en wordt geconfronteerd met de harde realiteit van haar keuzes.

Madame Bovary is niet alleen een verhaal over ontrouw en de gevolgen daarvan, maar ook een kritiek op de burgerlijke samenleving van de 19e eeuw. Flaubert schildert een beeld van een maatschappij waarin mensen gevangen zitten in hun eigen verlangens en illusies. Emma's zoektocht naar geluk en vervulling wordt uiteindelijk haar ondergang.

Flaubert's schrijfstijl is gedetailleerd en realistisch. Hij beschrijft de personages en hun omgeving op een levendige en meeslepende manier. Zijn nauwkeurige observaties van de menselijke natuur en de maatschappij maken van Madame Bovary een tijdloos meesterwerk.

Het boek werd aanvankelijk bekritiseerd vanwege de expliciete beschrijvingen van seksualiteit en de immorele gedragingen van de hoofdpersoon. Het werd zelfs aangeklaagd voor obsceniteit, maar uiteindelijk vrijgesproken. Ondanks de controverse werd Madame Bovary al snel erkend als een literair meesterwerk en een van de grootste romans uit de Franse literatuur.

Madame Bovary is een diepgaand en meeslepend verhaal dat de lezer confronteert met de complexiteit van menselijke verlangens en de gevolgen van onvervulde dromen. Het is een tijdloos werk dat nog steeds relevant is in de moderne samenleving.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gustave Flaubert, Guy de Maupassant - Madame Bovary