Steiner, Rudolf - OPVOEDING EN ONDERWIJS. Spirituele grondslage

Schrijver:
Titel: OPVOEDING EN ONDERWIJS. Spirituele grondslagen. Oorspr. titel: "Die geistig-seelischen Grundkräfte der Erziehungskunst. Spirituele Werte in Erziehung und sozialem Leben". (Serie: WVi2 (Werken en Voordrachten)).
ISBN: 9789060385463
Taal: Nederlands
Uitgever: Vrij Geestesleven Zeist z.j.
Bijzonderheden: Hardback, hardcover. Ingebonden, in groen-kleurige linnen band, met goud-letterindruk (op rug). Met tekeningen/ illustraties (zw/w). Met stofomslag. Pg's. 240. Conditie: puntgaaf, want: nieuw
Prijs: € 14,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit/ over dit boek.
'Bij deze uitgave
Welke plaats heeft het onderwijs in de samenleving? Heeft een school nog iets anders te bieden dan de over-dracht van kennis en vaardigheden? Met andere woorden: hoe verhoudt zich opvoeding tot onderwijs?
En wat is de rol van de leraar daarin?
Deze vragen wil Rudolf Steiner aan de orde stellen wanneer hij in augustus 1922 naar Oxford reist, waar hij is uitgenodigd voor een reeks voordrachten in het kader ven een zomerconferentie in het Manchester College.
Na de catastrofe van de eerste wereldoorlog zijn er overal vragen gerezen naar de voorwaarden voor een werkelijke vernieuwing van de samenleving. Het overkoepelende thema van de conferentie in Oxford,
'Spiritual Values in Education and Social Life', sluit daarbij aan. Rudolf Steiner spreekt voor een publiek dat uit verschillende landen van Europa afkomstig is. Ook hoogleraren en rectoren uit de Engelse onderwijswereld nemen eraan deel. Steiners hoofdthema is opvoeding en onderwijs,
Hij spreekt uit ervaring, want drie jaar daarvoor, in september 1919, was de eerste vrijeschool, de Waldorfschool te Stuttgart, van start gegaan. (...).
Marcel Seelen, leraar aan de vrijeschool te Amsterdam, beschrijft in zijn nawoord de historische situatie rond Steiners voordrachten en gaat vervolgens dieper in op het kernmotief:
het kunstenaarschap van de vrijeschoolleraar. In het balanceren tussen persoonlijke lesvoorbereiding en geprogrammeerde lessof gaat het uiteindelijk om wat bij de gratie van het ogenblik zelf creatief in een klassesi-tuatie kan ontstaan.

De redactie'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Steiner, Rudolf - OPVOEDING EN ONDERWIJS. Spirituele grondslagen. Oorspr. titel: "Die geistig-seelischen Grundkräfte der Erziehungskunst. Spirituele Werte in Erziehung und sozialem Leben". (Serie: WVi2 (Werken en Voordrachten)). Steiner, Rudolf - OPVOEDING EN ONDERWIJS. Spirituele grondslagen. Oorspr. titel: "Die geistig-seelischen Grundkräfte der Erziehungskunst. Spirituele Werte in Erziehung und sozialem Leben". (Serie: WVi2 (Werken en Voordrachten)). Steiner, Rudolf - OPVOEDING EN ONDERWIJS. Spirituele grondslagen. Oorspr. titel: "Die geistig-seelischen Grundkräfte der Erziehungskunst. Spirituele Werte in Erziehung und sozialem Leben". (Serie: WVi2 (Werken en Voordrachten)). Steiner, Rudolf - OPVOEDING EN ONDERWIJS. Spirituele grondslagen. Oorspr. titel: "Die geistig-seelischen Grundkräfte der Erziehungskunst. Spirituele Werte in Erziehung und sozialem Leben". (Serie: WVi2 (Werken en Voordrachten)). Steiner, Rudolf - OPVOEDING EN ONDERWIJS. Spirituele grondslagen. Oorspr. titel: "Die geistig-seelischen Grundkräfte der Erziehungskunst. Spirituele Werte in Erziehung und sozialem Leben". (Serie: WVi2 (Werken en Voordrachten)). Steiner, Rudolf - OPVOEDING EN ONDERWIJS. Spirituele grondslagen. Oorspr. titel: "Die geistig-seelischen Grundkräfte der Erziehungskunst. Spirituele Werte in Erziehung und sozialem Leben". (Serie: WVi2 (Werken en Voordrachten)). Steiner, Rudolf - OPVOEDING EN ONDERWIJS. Spirituele grondslagen. Oorspr. titel: "Die geistig-seelischen Grundkräfte der Erziehungskunst. Spirituele Werte in Erziehung und sozialem Leben". (Serie: WVi2 (Werken en Voordrachten)).

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.