C. S. Lewis, Michael York - Mere Christianity

Schrijver:
Titel: Mere Christianity
ISBN: 9780020868309
Uitgever: Prentice Hall (a Pearson Education company)
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 29,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Mere Christianity is een boek geschreven door de bekende Britse schrijver C.S. Lewis. Het boek is een compilatie van een serie lezingen die Lewis gaf tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin hij probeert de basisprincipes van het christelijk geloof uit te leggen en te verdedigen.

In Mere Christianity neemt Lewis de lezer mee op een intellectuele reis door de fundamenten van het christelijk geloof. Hij begint met het argument dat er een universele morele wet bestaat, die door alle mensen wordt erkend. Vervolgens gaat hij in op de aard van God, waarbij hij argumenten gebruikt uit de filosofie en de natuurlijke wereld om het bestaan van een hogere macht te ondersteunen.

Lewis gaat verder met het bespreken van de figuur van Jezus Christus en zijn rol in het christelijk geloof. Hij legt uit waarom Jezus niet alleen een goed mens of een wijs leraar kan zijn, maar dat zijn beweringen over zichzelf als de Zoon van God serieus moeten worden genomen. Lewis gebruikt logica en redenering om zijn argumenten te ondersteunen en probeert de lezer te overtuigen van de waarheid van het christelijk geloof.

Een ander belangrijk thema in Mere Christianity is de aard van het kwaad en de menselijke zonde. Lewis legt uit dat het kwaad niet kan worden verklaard door te stellen dat God niet almachtig of niet goed is, maar dat het voortkomt uit de vrije wil van de mens. Hij bespreekt ook het concept van verlossing en hoe het christelijk geloof een antwoord biedt op de gebrokenheid van de wereld.

Wat Mere Christianity onderscheidt van andere boeken over het christelijk geloof, is de heldere en toegankelijke schrijfstijl van Lewis. Hij vermijdt theologische jargon en gebruikt alledaagse voorbeelden en analogieën om zijn punten duidelijk te maken. Dit maakt het boek geschikt voor zowel gelovigen als niet-gelovigen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de basisprincipes van het christelijk geloof.

Mere Christianity is een tijdloos boek dat nog steeds relevant is in de moderne wereld. Het biedt een intellectuele verdediging van het christelijk geloof en nodigt de lezer uit om na te denken over de grote vragen van het leven. Of je nu een gelovige bent die zijn geloof wil verdiepen of een scepticus die op zoek is naar antwoorden, Mere Christianity is een boek dat je aan het denken zal zetten en je uitdaagt om je eigen overtuigingen te onderzoeken.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.