Umberto Eco, Umberto Eco - Naam Van De Roos

Schrijver:
Titel: Naam Van De Roos
ISBN: 9789057134630
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Naam van de Roos' is een historische roman geschreven door de Italiaanse auteur Umberto Eco. Het speelt zich af in de veertiende eeuw en volgt de avonturen van de franciscaner monnik William van Baskerville.

Het verhaal begint wanneer William en zijn jonge leerling Adson van Melk naar een afgelegen benedictijnenklooster in Noord-Italië worden gestuurd om een theologische kwestie op te lossen. Het klooster wordt echter geteisterd door een reeks mysterieuze sterfgevallen. William, die een scherpzinnige geest en een passie voor logica heeft, begint een onderzoek naar de oorzaak van deze sterfgevallen.

Terwijl William en Adson het klooster doorzoeken, ontdekken ze dat er een geheimzinnige bibliotheek is waar alleen de abt toegang toe heeft. Deze bibliotheek bevat verboden boeken en kennis die als gevaarlijk wordt beschouwd door de kerk. William vermoedt dat de sterfgevallen verband houden met deze verborgen bibliotheek en begint de geheimen ervan te ontrafelen.

Terwijl William zijn onderzoek voortzet, wordt hij geconfronteerd met verschillende personages, waaronder andere monniken, nonnen en leken. Elk van hen heeft zijn eigen motieven en geheimen, en William moet zijn scherpzinnigheid gebruiken om de waarheid te achterhalen. Hij wordt ook geconfronteerd met de groeiende dreiging van de Inquisitie, die vastbesloten is om ketterij uit te roeien en de geheimen van het klooster te beschermen.

'Naam van de Roos' is niet alleen een spannende detective, maar ook een diepgaande verkenning van religie, filosofie en kennis. Eco weeft historische feiten en fictie naadloos samen, waardoor het boek een rijke en levendige sfeer krijgt. Hij gebruikt ook verschillende literaire technieken, zoals het gebruik van een raamvertelling en het incorporeren van middeleeuwse manuscripten, om het verhaal nog meer diepgang te geven.

Het boek behandelt ook thema's als de strijd tussen rede en geloof, de corruptie binnen de kerk en de waarde van kennis. Eco's personages zijn complex en goed ontwikkeld, en ze belichamen verschillende ideeën en overtuigingen die in die tijd speelden.

'Naam van de Roos' is een meeslepende en intellectueel uitdagende roman die de lezers meeneemt op een reis door de middeleeuwen. Het is een boek dat zowel spannend als diepgaand is, en het heeft terecht een plek veroverd als een van de klassiekers in de moderne literatuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Umberto Eco, Umberto Eco - Naam Van De Roos