Gerard Reve - Nader Tot U

Schrijver:
Titel: Nader Tot U
ISBN: 9789025496463
Uitgever: Pandora Pockets
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 11,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Nader Tot U is een roman geschreven door de Nederlandse schrijver Gerard Reve. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1966 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken uit de Nederlandse literatuur.

Het verhaal van Nader Tot U draait om de hoofdpersoon, Jezus Christus, die terugkeert naar de aarde in de vorm van een ezel. Hij komt terecht in een klein dorpje in Nederland en wordt al snel opgemerkt door de lokale bevolking. De ezel-Jezus begint te preken en trekt een groeiende groep volgelingen aan, die hem aanbidden en zijn woorden als heilig beschouwen.

Het boek is geschreven in de vorm van dagboekfragmenten, waarin de ezel-Jezus zijn ervaringen en gedachten deelt. Hij beschrijft zijn ontmoetingen met verschillende personages, zoals de dorpspastoor, de burgemeester en een jonge vrouw genaamd Magda. Elk van deze ontmoetingen biedt inzicht in de menselijke natuur en de manier waarop mensen omgaan met religie en spiritualiteit.

Nader Tot U is een zeer controversieel boek vanwege de religieuze thema's en de manier waarop Reve ze behandelt. Hij gebruikt vaak vulgaire taal en seksuele verwijzingen, wat destijds veel ophef veroorzaakte. Het boek werd zelfs aangeklaagd wegens godslastering, maar uiteindelijk vrijgesproken.

Reve's schrijfstijl in Nader Tot U is kenmerkend voor zijn werk. Hij combineert humor, ironie en satire met diepgaande filosofische en theologische overpeinzingen. Het boek is doordrenkt van religieuze symboliek en verwijzingen naar de bijbel, maar Reve geeft er een eigen draai aan door het verhaal te vertellen vanuit het perspectief van een ezel.

Nader Tot U is niet alleen een roman over religie, maar ook over eenzaamheid, verlangen en de zoektocht naar betekenis in het leven. Het boek roept vragen op over geloof, moraliteit en de rol van religie in de moderne samenleving. Reve daagt de lezer uit om na te denken over deze thema's en zijn eigen interpretatie van het christendom te overwegen.

Hoewel Nader Tot U controversieel is, wordt het ook geprezen om zijn literaire kwaliteiten. Reve's meesterlijke schrijfstijl en zijn vermogen om diepzinnige ideeën te combineren met humor en satire maken het boek tot een unieke leeservaring.

Kortom, Nader Tot U is een roman geschreven door Gerard Reve waarin Jezus Christus terugkeert naar de aarde in de vorm van een ezel. Het boek behandelt religieuze thema's, maar ook eenzaamheid, verlangen en de zoektocht naar betekenis. Reve's schrijfstijl is humoristisch, ironisch en filosofisch, waardoor het boek zowel controversieel als literair waardevol is.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerard Reve - Nader Tot U