Herwig Arts, Herwig Arts - Spiritualiteit En De Taal Van De Poe

Schrijver:
Titel: Spiritualiteit En De Taal Van De Poezie
ISBN: 9789020973020
Uitgever: Lannoo Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Herwig Arts toont in zijn nieuwe boek welke rol het lezen van poëzie kan spelen in iemands zoektocht naar het religieuze, en dus uiteindelijk naar God. In dit boeiende essay speurt de auteur naar het wezen van de poëzie, en behandelt hij heel wat gedichten waarin het religieuze rechtstreeks of onrechtstreeks aan bod komt. Deze kruisbestuiving tussen poëzie en spiritualiteit zal vele zoekers naar het transcendente en vele liefhebbers van poëzie aanspreken. Dit nieuwe boek van jezuïet en spiritualiteitskenner Herwig Arts is zonder twijfel een aanrader voor fijnproevers!
Zowel poëtische taal als religie zijn in de eerste plaats begaan met het 'mysterie'. Zij proberen datgene wat eigenlijk niet in exacte woorden is te vatten toch enigszins ter sprake te brengen. Herwig Arts toont in dit boek aan welke rol het lezen van poëzie kan spelen in iemands zoektocht naar het religieuze, en dus uiteindelijk naar God. De auteur richt zich daarbij op de betekenis van taal in het algemeen, en van poëtische taal in het bijzonder, en achterhaalt het wezen van de poëzie. Verder gaat hij, aan de hand van besprekingen van heel wat gedichten en dichters, in op poëzie waarin het religieuze rechtstreeks of onrechtstreeks aan bod komt. Men heeft de mens 'ongeneeslijk religieus' genoemd. In vele gedichten wordt dit voor de onbevangen lezer spoedig duidelijk. Lang niet alle poëzie heeft het rechtstreeks over God, maar over God kan men op een niet-poëtische wijze uiteindelijk niet veel zeggen. Dit boek toont dit op overtuigende en inspirerende wijze aan.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Herwig Arts, Herwig Arts - Spiritualiteit En De Taal Van De Poezie