Thomas Keneally - Schindlers lijst

Schrijver:
Titel: Schindlers lijst
ISBN: 9789025459413
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Schindler's List, geschreven door Thomas Keneally, is een historische roman die gebaseerd is op waargebeurde gebeurtenissen tijdens de Holocaust. Het boek vertelt het verhaal van Oskar Schindler, een Duitse zakenman en lid van de nazi-partij, die tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 1.100 Joodse vluchtelingen redde door ze in zijn fabriek te laten werken.

Het verhaal begint in 1939, wanneer Schindler zijn emaillefabriek opent in Krakau, Polen. Aanvankelijk is hij vooral geïnteresseerd in het maken van winst en het uitbuiten van goedkope Joodse arbeidskrachten. Maar naarmate de oorlog vordert en Schindler getuige is van de gruweldaden van de nazi's, begint hij zijn houding te veranderen.

Schindler wordt steeds meer betrokken bij het redden van Joden en begint zijn fabriek te gebruiken als een veilige haven voor hen. Hij neemt Joodse werknemers aan, zelfs als ze geen ervaring hebben, en zorgt ervoor dat ze beschermd worden tegen deportatie naar concentratiekampen. Hij smeedt vriendschappen met Joodse leiders en onderhandelt met nazi-functionarissen om hun levens te redden.

Het boek volgt Schindler's inspanningen om Joden te redden en de risico's die hij neemt om dit te bereiken. Het beschrijft ook de verschrikkingen van de Holocaust, met gedetailleerde beschrijvingen van de wreedheden die de Joden ondergaan. Keneally schuwt de gruwelijke details niet en laat de lezers de volledige omvang van de Holocaust ervaren.

Schindler's List is niet alleen een verhaal over moed en menselijkheid, maar ook over de complexiteit van goed en kwaad. Het portretteert Schindler als een complex personage, iemand die aanvankelijk profiteert van de oorlog, maar uiteindelijk zijn leven riskeert om anderen te redden. Het boek onderzoekt ook de morele dilemma's waarmee Schindler wordt geconfronteerd en de innerlijke strijd die hij doormaakt.

Keneally's schrijfstijl is meeslepend en emotioneel. Hij slaagt erin om de lezers te laten meeleven met de personages en de gruwelijkheden van de Holocaust op een indringende manier over te brengen. Het boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en interviews met overlevenden, waardoor het een historisch nauwkeurig en authentiek portret van de gebeurtenissen geeft.

Schindler's List werd gepubliceerd in 1982 en werd al snel een bestseller. Het boek ontving lovende kritieken en won verschillende literaire prijzen. In 1993 werd het boek verfilmd door Steven Spielberg, wat resulteerde in een bekroonde film die wereldwijd bekendheid kreeg.

Al met al is Schindler's List een aangrijpend en belangrijk boek dat de lezers herinnert aan de gruweldaden van de Holocaust en de moed van degenen die zich verzetten tegen het kwaad. Het is een eerbetoon aan de vele levens die werden gered en een herinnering aan de kracht van menselijkheid in tijden van duisternis.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Thomas Keneally - Schindlers lijst